USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські нардепи просять відкласти другий етап медреформи, аби не допустити знищення медицини

27 Березня 2020 12:07
Народні депутати з депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко, Ігор Палиця, Ірина Констанкевич та їхні колеги звернулись до очільника уряду Дениса Шмигаля з проханням відкласти впровадження другого етапу медичної реформи.

«Є великий сумнів, що Національна служба здоров’я України зможе до 1 квітня 2020 року звершити підписання договорів з медичними закладами вторинного та третинного рівня. Це означає, що за найсприятливіших умов план фінансування на квітень медзаклади отримають не раніше 5-6 квітня. А кошти – після 15-20 квітня. Таким чином, закупити необхідні медикаменти, витратні матеріали, кисень та інше протягом трьох тижнів у закладів не буде змоги», – цитує спільну заяву нардепів видання «Перець».

Народні депутати також вказують, що незавершена реформа децентралізації не сприяє впровадженню медреформи, адже утримувачі медзакладів – районні ради не зможуть самостійно фінансувати їхню діяльність.

Також лише у 42% об’єднаних територіальних громад створенні центри первинної медицини, а заклади вторинного рівня надання допомоги мають лише одиниці ОТГ.

«Існує небезпеки, що впровадження другого етапу медреформи може спричинити звільнення лікарів, медичного персоналу, що створить напругу у суспільстві», – зазначається у заяві.

Нардепи пропонують перенести впровадження другого етапу медреформи на кінець року – 31 грудня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Иван Показати IP 27 Березня 2020 12:32
А зачем просить? такие решения нужно коллективно саботировать - за коллективное решение у нас никого не наказывают.
Ойой до Иван Показати IP 27 Березня 2020 13:30
Іване, Іване, що саботувати? Ну саботуй - не отримаєш фінансування, і без саботажа не отримаєш. Питання в тому що раніше заклади фінансувалися з бюджета держави, а тепер мають заробити самі. Так, хворих вдосталь, проте в тих хворих немає чим платити і відповідно люди будуть просто хворіти та помирати, а медзаклади залишаться без заробітку.
Семашко Показати IP 27 Березня 2020 15:24
А про повну відміну ніхто не подумав? Вже втратили міліони громадян по дорозі до Європи і ще не дійшло......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus