USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Частину євроблях розмитнити не вдасться: коли можуть конфіскувати авто

22 Серпня 2021 07:00
В Україні почали масово конфісковувати автомобілі на європейських номерах.

Державна митна служба України у своєму Telegram-каналі розповіла, коли можуть забрати «євробляху» та що потрібно зробити, аби цього не сталося, пише ТСН.

Зазначається, що розмитнення автомобіля на європейських номерах не здійснюється, якщо стосовно нього є постанова суду про конфіскацію. Постанова суду про конфіскацію «євробляхи», яка набрала законної сили, позбавляє власника такого транспортного засобу (ТЗ) права, щоб розмитнити його. Ба більше, сама машина підлягає вилученню виконавчою службою.

Аби ризик вилучення «євробляхи» не був для власника несподіванкою, в службі радять перевірити наявність автомобіля в судових реєстрах на предмет рішень про конфіскацію перед тим, як здійснити митне оформлення.

Митники під час вирішення формальностей і виявлення факту перебування «євробляхи» (щодо якої винесено рішення суду про конфіскацію) на території митного поста зобов’язані повідомити виконавчу службу. Та, своєю чергою, уповноважена здійснити вилучення ТЗ в межах виконавчого провадження.

Як відомо, від 15 травня в Україні набув чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування яких є транспортні засоби» № 1402-ІХ. Закон ще 12 травня був підписаний президентом Зеленським разом із іншим – «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» № 1403-ІХ.

Згідно з документами, вживані автомобілі старші п’яти років з європейською реєстрацією, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Так, на пільгове митне оформлення дається 180 днів від моменту набрання чинності законами. Учасники АТО/ООС матимуть змогу скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 22 Серпня 2021 09:03
Контрабанда авто має бути заарештована ,а злочинець покараний. Без винятків.
скептик до дідо Показати IP 22 Серпня 2021 13:11
це ти, дідун, контрабандою проник на Землю. пора назад, до праотців
ххх Показати IP 22 Серпня 2021 09:11
україна підписала стамбульську конвенцію.тому авто завезені в україну легальні.а те ,що держава хоче і далі дерти останню шкуру з людей ,то нічого.
Анонім до ххх Показати IP 22 Серпня 2021 11:43
А взагалі, кому потрібне те розмитнення? Зазвичай його вводять для захисту вітчизняного виробника. Якого виробника захищають у нас? Того, якого не має? Україна це Європа ще з 2014 року, а тому розмитнення треба відмінити. Хоча звідки візьмуться гроші для наповнення бюджету , а заодно і просто дерибану бабок? Питання риторичне.
Мітя Показати IP 22 Серпня 2021 11:45
де якісь конкретні цифри? бо для писак з гіперроздутими заголовками, масово це може бути і 2 конфісковані корчамаки
Новий українець Показати IP 22 Серпня 2021 13:25
Українці - бідний на гроші народ. Ми важко працюємо, але отримуємо найменші зарплати, кладемо здоров'я за те, щоб накормити сім'ю. Або ризикуємо, їдучи у світи, щоб заробити копійку. Чомусь в Україні неможливо встановити достойний рівень життя. Я думаю, мабуть тому, що ми найкращі працівники, серед українців найбільше хороших людей, тому нас хочуть усі зробити рабами. Великий вплив на якість життя в Україні мають Росія і певні країни Європи, такі як Німеччина і Франція, Польща. В Україні культивується корупція, щоб залишити нас сировинною країною, а людей погнати в рабські заробітки.
Всім Показати IP 22 Серпня 2021 13:26
Ще десять років тому ці недобитки повинні бути відібрані і зані на металобрухт
Новий українець Показати IP 22 Серпня 2021 19:15
Я дуже радий, що у нас є багаті українці, які можуть собі дозволити нове, хороше авто. Нажаль далеко не всі можуть дозволити взагалі будь-яке авто. Я б звернувся до своїх співвітчизників земляків із зверненням. Люди, авто - це комфорт, але воно не зробить вас щасливим.Тому, що ви будете на нього працювати, а воно потягне із вас всі зароблені гроші, яких на нашій землі не платять дуже мало. Авто - це відчуття свободи, але фальшиве. У мене уже друге авто, але я хотів би краще, щоб його у мене не було. Бо я витрачаю свій дохід частково на нього, а не на себе і свою сім'ю. Щодо євроблях, то хочу сказати, що я розумію спокусу. Простий, як і я чоловік, чи хлопець хоче бути мобільним, могти подорожувати. Та євробляхи насправді - це паскудство, у нас і так люди не захищені, а євробляха, це як пістолет, який ніде не зареєстрований.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus