USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чехія і Греція продовжили карантин через складну ситуацію з коронавірусом

28 Березня 2021 15:54
У Чехії обмежувальні заходи продовжені до 11 квітня, а в Греції вони будуть діяти до 5 квітня.

Про це інформує УНІАН.

Чеський парламент продовжив режим надзвичайної ситуації (НС), надавши уряду до 11 квітня додаткові повноваження по боротьбі з епідемією коронавірусу.

Кабінет міністрів сподівається, що цього буде достатньо, щоб знизити рівень захворюваності до більш стабільного рівня і почати послаблювати обмеження.

Прем’єр-міністр Андрій Бабіш заявив, що при уповільненні зростання випадків захворювання деякі послаблення можуть бути можливі після закінчення нинішнього режиму НС.

«Я твердо сподіваюся, що це буде останній локдаун», – сказав він під час дебатів перед голосуванням.

«Після Великодня, виходячи із ситуації, яка, я переконаний, йде в правильному напрямку, ми оголосимо деякі дати відновлення роботи шкіл та інші заходи», – повідомив прем’єр.

Коронавірус в Чехії

Станом на 26 березня кількість госпіталізацій в Чехії склала 7965 осіб, що нижче піку в 9462 людини, зафіксованого 15 березня. Міністерство охорони здоров’я заявило, що більш широке пом’якшення обмежень можливе тільки тоді, коли кількість госпіталізацій скоротиться приблизно до 3 тис. На початку березня влада Чехії повідомила, що в країні був зафіксований максимум госпіталізованих і тяжкохворих з коронавірусом з початку пандемії.

В умовах пандемії коронавірусу всі обмеження в Греції продовжені до 5 квітня, повідомило МОЗ країни. Карантин в Греції був введений 7 листопада 2020 року.

Рішення про продовження карантину було прийнято владою через високий рівень захворюваності на COVID-19 в деяких регіонах країни. Переглянути або продовжити обмеження МОЗ Греції зможе через тиждень.

Раніше влада країни мала намір почати в квітні «пілотне» відкриття кордонів для громадян країн ЄС і країн, де активно йде вакцинація. Повністю відкрити країну для туристів планувалося з 14 травня.

Коронавірус в Греції

За останніми даними, в Греції зафіксовано майже 250 тисяч захворілих і понад 7,7 тис. летальних випадків. За останню добу виявлено 2,5 тис. нових випадків і 52 смерті. Щеплення від COVID-19 в країні отримали понад 1 млн осіб (9,6% населення).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus