USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чехія із третього травня послаблює коронавірусні обмеження

22 Квітня 2021 21:53
Уряд Чехії затвердив план з шести етапів поступового скасування протиепідемічних заходів, пов’язаних з коронавірусом.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Novinky.

Магазини, ринки і окремі послуги в Чехії зможуть відкритися 3 травня.

«Якщо сприятлива тенденція збережеться 3 травня, ми відкриємо інші магазини, ринки і, в суворому режимі гігієни, окремі послуги, пов’язані з доглядом за тілом, тваринами або санаторно-курортним лікуванням», – заявив заступник прем’єр-міністра Карел Гавлічек.

За його словами, в перукарню можна буде піти тільки при наявності дійсного негативного результату тесту, а клієнти повинні будуть дотримуватися дистанції, ймовірно, 1,5 метра.

Ключовим показником для подальшого скасування обмежень стане кількість інфікованих на 100 000 жителів.

Тим часом Верховний суд Чехії скасував постанову МОЗ, згідно з якою магазини, ресторани та інші об’єкти залишалися закритими навіть після закінчення надзвичайного стану. Причина – серйозна процедурна помилка, оскільки міністерство видало постанову без згоди уряду. У міністерства є чотири дні на коригування постанови, в іншому випадку вона буде скасована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus