USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чехія хоче повернути волинських чехів на Батьківщину

12 Вересня 2014 08:33
Президент Чехії Земан Мілош вимагає від глави Міністерства внутрішніх справ повернути на Батьківщину волинських чехів, які проживають в Україні.

Про це повідомив прес-секретар чеського президента Іржі Овчачек, - пише Капітал.

Зауважимо, волинські чехи живуть на території України з другої половини XIX століття. Згідно з деякими даними, наразі в Україні проживають близько 20 тисяч етнічних чехів. Ще наприкінці березня спікер чеського парламенту Ян Гамачек заявляв, що уряд Чехії планує організувати переселення в свою країну групи волинських чехів з України.

Раніше стало відомо, що Греція переносить консульство з Маріуполя до Дніпропетровська через погіршення ситуації в Україні.

28 серпня про закриття консульства в Севастополі оголосила Польща.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 12 Вересня 2014 10:15
Шановні панове писаки! Вираз "на Украине" і "в Україні" мають глибокий підтекст - поцікавтеся, як будете мати вільну хвилину.
Анонім Показати IP 12 Вересня 2014 14:38
ТІПА ЇХ ХТОСЬ ТУТ ДЕРЖИТЬ.Хай їдуть.Але я думаю чекам тут не погано,коли досі тут
не брешіть Показати IP 12 Вересня 2014 15:35
Prezident republiky přijal ministra vnitra Datum: 11. 9. 2014, Praha Prezident republiky Miloš Zeman přijal ve čtvrtek dne 11. září 2014 na Pražském hradě ministra vnitra České republiky Milana Chovance.Prezident republiky požádal ministra vnitra, aby vyšel vstříc požadavkům 40 rodin volyňských Čechů na repatriaci do České republiky, vzhledem k tomu, že pozice v současné Ukrajině jim neumožňuje plnohodnotný život. Prezident republiky zdůraznil, že stát je státem pouze tehdy, jestliže se dokáže postarat i o své zahraniční občany.(http://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/8388.shtml). Як легко зрозуміти, йдеться лише про 40 КОНКРЕТНИХ родин!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus