USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чехія спростила візові процедури для українців

4 Червня 2015 15:49
Українці можуть більше не витрачати час на черги за польською візою, а подавати заяви на чеські багаторічні, в тому числі п'ятирічні візи. Про це повідомляє ZN.UA.

Чеська республіка прийняла односторонні заходи щодо подальшого спрощення візової процедури для громадян України, йдеться у листі завідувача Консульським відділом Павла Пешека, адресованого кореспонденту ZN.UA.

"За умови надання копій попередніх використаних віз (хоча б одна одноразова короткострокова віза, видана будь-якою країною шенгенської зони) заявник може подати заяву на багаторазову короткострокову шенгенську візу терміном на один рік", - йдеться в листі.

Також повідомляється, що використана багаторазова віза на один рік дає можливість подати заяву на візу терміном на 2 роки, і термін наступної візи вже може становити 5 років.

Отже, виходячи з практики Консульського відділу в Києві при прийнятті рішення про надання багаторазової візи, в більшості таких випадків (до 90%) громадянам надаються мульти візи мінімально строком на 1 рік, і нерідко з більш тривалим терміном до 5 років.

У Консульському відділі в Києві практично не використовується практика надання короткострокових багаторазових віз із скороченим терміном. Таку політику проводить також сусідня Словаччина. Консульства в Києві та Ужгороді набагато частіше, ніж польські, видають п'ятирічні візи громадянам України з позитивною візовою історією. Після першої поїздки в країну, яка видала п'ятирічну візу (Чехію або Словаччину) власник цієї мультивізи може протягом строку її відвідати всі країни Шенгенської зони, в тому числі і Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 4 Червня 2015 16:32
Поїдемо у ту Чехію пиво пити з панею Н.С.
петро до Анатоль_ Показати IP 4 Червня 2015 18:27
чувак, ти хворий троль, разом зі своєю віртуальною подружкою
Анатоль_ до петро Показати IP 4 Червня 2015 19:30
Від троля чую!
петро до Анатоль_ Показати IP 4 Червня 2015 18:27
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus