USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через 4 години після щеплення вакциною Pfizer помер 47-річний українець

3 Липня 2021 10:52
У Вінницькій області 47-річний українець помер через чотири години після того, як зробив щеплення вакциною Pfizer.

Відповідна інформація надійшла до Державного експертного центру МОЗ України, передає УНІАН.

Щеплення проти COVID-19 було проведене мобільною бригадою 2 липня, о 13:45. Протягом 1 години після щеплення несприятлива подія після імунізації не була зафіксована. О 17:00 в пацієнта з’явились скарги на нудоту, втрату свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. О 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Вінницької області, чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим, – стан задовільний.

Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

У МОЗ зазначають, що за протоколами розслідування летальних випадків після щеплення, жоден з них не пов'язаний із застосуванням вакцин проти COVID-19.

Водночас, голова комісії біобезпеки при РНБО Сергій Комісаренко не вважає, що смерть щепленого COVID-вакциною Pfizer українця пов’язана з американським препаратом, заявив він в ефірі Україна 24.

Комісаренко зауважив, що на сьогодні Pfizer є однією з найкращих вакцин. Тому цей випадок, вважає експерт, прикує увагу всього світу.

Він зазначив, що поки невідомо обставини смерті громадянина, тому висновків найкраще уникати: «Для цього необхідно провести детальне обстеження цієї людини патологоанатомом, а потім визначити причину смерті, тому що людина, звичайно, могла померти і без всякої вакцинації. Ми знаємо, скільки буває випадків: молоді люди, зупинка серця, аритмія, ще якісь причини. Тобто, треба бути переконаним, що це пов’язано з вакцинацією. Я думаю, у всьому світі цей випадок буде дуже детально аналізуватися».

Комісаренко зауважив, що випадки тромбозу – «два на мільйон» – раніше фіксували після щеплення AstraZeneca, у Pfizer «цей відсоток був іще нижчим».

«Pfizer вважається однією з найбезпечніших вакцин. І я думаю, забігаючи наперед, що це не пов’язано з вакцинацією», – заявив голова комісії.

Також він наголосив, що альтернативи вакцинації поки немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
##Монархіст Показати IP 3 Липня 2021 14:07
"людина, звичайно, могла померти і без всякої вакцинації" Ну от почалася звичайна мантра... Будь-яка смерть пов'язана з вакциною - випадковість, спочатку докажіть. Будья-яка смерть, пов'язана з вірусом - 100% закономірний факт, всім негайно колотися. Це було б дуже смішно, якби не було дуже сумно...((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus