USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Через аварійні відключення світла лучани часто застрягають у ліфтах. Що радять комунальники

27 Жовтня 2022 16:08
Унаслідок аварійних відключень світла в Луцьку почастішали випадки, коли люди застрягають у ліфтах, які зупиняються через знеструмлення.

Про це розповів у коментарі Суспільному керівник підприємства «Волиньліфт» Андрій Ткачук.

За два дні, 25 та 26 жовтня, комунальники зафіксували майже 120 таких випадків. Усіх застряглих у підйомниках пасажирів працівники аварійної бригади визволили, ніхто не травмувався.

«До цих подій у нас в середньому за день було 20 виїздів. Зараз – 60. Це просто жах, люди стомлені, не встигають між викликами навіть чаю попити чи присісти», – каже Андрій Ткачук.

Читати ще: Сьогодні на Волині – знову аварійне вимкнення світла

Напередодні, 26 жовтня, в одній із багатоповерхівок на ЛПЗ пасажир, який застряг у ліфті, замість того, щоб зв'язатися з диспетчером, виламав двері.

Ремонт, каже Андрій Тимчук, обійдеться орієнтовно в сім тисяч гривень.

«Хто саме з жильців це зробив, має визначати управитель будинку, щоб стягнути із нього гроші на ремонт», – додав керівник «Волиньліфта».

Читати ще: Чому на Волині не повідомляють графіки відключення електроенергії. Роз’яснення

Зі слів Андрія Ткачука, спрогнозувати аварійні відключення ліфтів комунальники не можуть, тому закликають лучан найближчими днями максимально обмежити користування ліфтами. Тим, хто таки застряг у підйомнику, потрібно телефонувати диспетчеру. Номер до нього має бути у кабіні ліфта.

Всього працівники підприємства «Волиньліфт» обслуговують 700 луцьких підйомників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus