USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Через бездіяльність та непрофесіоналізм уряду за рік понад 2 млн українців втратили постійну роботу, – Ігор Палиця

5 Липня 2021 09:42
Кожен десятий українець сьогодні не може знайти роботу. Карантинні локдауни ще більше посилили безробіття, яке зростає в Україні третій рік поспіль. Влада намагається виправдати всі негативні явища в економіці наслідками пандемії. Але це лише слова, за якими стоять бездіяльність та непрофесіоналізм, вважає народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

Для порівняння: у сусідній Польщі, попри жорсткіший карантин, рівень безробіття сьогодні складає лише 3%! А все тому, що польський уряд, на відміну від українського, активно допомагав бізнесу і створював робочі місця для поляків, які втратили роботу.

В Україні, не дочекавшись адекватної допомоги від держави, підприємці вимушені були скорочувати виробництво, звільняти працівників або ж переходити «в тінь». За оцінками незалежних експертів, рівень тіньової економіки торік наблизився до 50% ВВП, а працювали в ній приблизно 5 млн українців!

Читати ще: Через закриття шкіл в Україні майже 20 тисяч вчителів можуть стати безробітними, – Ігор Палиця

За останні п’ятнадцять місяців український бізнес зазнав майже 400 млрд грн збитків, а з травня 2020 року постійну роботу втратили понад 2 млн українців! Найсильніше постраждала промисловість, яка створює найбільшу кількість робочих місць.

Проблему безробіття необхідно вирішувати якнайшвидше, адже кожна втрата роботи – це трагедія для родини. Людям необхідно щомісяця сплачувати рахунки, купувати продукти, ліки тощо. Тому уряд повинен невідкладно розробити нову стратегію стимулювання зайнятості.

В її основі має бути програма стимулювання розвитку бізнесу, зокрема, відродження національної промисловості. Уряд повинен забезпечити сприятливі умови для інвестицій і створення нових робочих місць.

«Українцям необхідно повернути роботу! Це завдання має стати пріоритетним у роботі уряду», – вважає нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus