USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Пенсійні фонди мають бути приватні, але під контролем держави», – Ігор Палиця

25 Липня 2018 17:39
Голова Волинської облради Ігор Палиця розповів, що для ефективного соціально забезпечення українців варто впровадити результативні системи, які нині вже не один рік діють у світі. Зокрема він зауважив, що пенсійне та медичне страхування мають бути приватними.

Про це йшлося під час прямого ефіру на Фейсбук за участю Ігоря Палиці та народного депутата України Олександра Шевченка.

«Я вважаю, що треба робити приватні пенсійні фонди та фонди соціального страхування здоров’я, але щоб вони були під контролем держави. Бо всі відрахування, які зараз ідуть на пенсію «на потім», ніхто не побачить. Усе тому, що відрахування, які ідуть в пенсійний фонд та єдиний соціальний внесок зникають, коли до них дістаються чиновники. Вийшовши на пенсію, люди не отримують того, що вклали: то курс виріс, то міністр втік і так далі…

Сьогодні в Україні відбувається медична реформа, руйнується, усе, що ми здобули, а нового нічого не впроваджується. Ніхто не говорить за обов’язкове медичне страхування, щоб гроші одразу надходили за лікування і лікар не чекав подачок від чиновників за декларації. Вже в медзакладах відбуваються затримки виплат, мовляв, надто багато звітів надходить. Щоб такого не було - мають працювати приватні страхові компанії, щоб людина знала, що вона гарантовано отримає медпослугу в певній сумі. Так живе весь світ. Треба просто взяти готову систему, яка найкраще функціонує та застосувати її в Україні. Натомість у нас замість впровадження системи беруть на роботу якогось грузина, якого там вигнали, який пропрацює рік і йде», - розповів Ігор Палиця.

Народний депутат України Олександр Шевченко додав, що у розвитку медичної галузи Україна вже відстає від Європи в 10 разів, від США в 100 разів.

Також під час ефіру Ігор Палиця розповів, за яких умов в Україні з’явиться ринок землі, вигідний для українців, та чому на Волині досі не почали легально видобувати бурштин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Отакої... Показати IP 25 Липня 2018 17:48
Було багато ПРИВАТНИХ банків які дуже гарно ошукували людей що тримали там свої гроші....то треба ще й пенсії віддати в руки тим банкирам.
Отакенно до Отакої... Показати IP 25 Липня 2018 18:48
Воно то так, правду кажете. Але так як ошукує наша держава - навіть їм далеко
Коза Показати IP 26 Липня 2018 15:41
Взагалі не повинно бути примусового вирахування у якісь фонди. Люди повинні самі дбати про свою старість, самі визначати суми і організації, в які вкладати свої гроші на пенсію. А соцпенсія всеодно платитиметься з податків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus