USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Бюджет Луцька в 2017 році збільшився на 171 мільйон

20 Червня 2017 13:09
Фіскали підрахували, що цьогоріч бюджет Луцька отримав значно кращі надходження від сплати податків у порівнянні з минулим роком. Втім, у міській раді кажуть, що проблема з офіційним працевлаштуванням людей стоїть гостро, що дає негативний ефект для наповнення казни.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 20-го червня.

Зі слів начальника Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Андрія Ткачука, найбільше надходження до бюджету дають саме податки від сплати єдиного соціального внеску.

«Ми побачили приріст надходжень в міську казну від сплати податків, порівнюючи з ситуацією в 2016-му році. Так, щодо сплати ПДФО є приріст до минулого року майже на 65 мільйонів гривень (58% млн.- сплата юридичних осіб). Щодо єдиного соціального внеску, то приріст майже 95 мільйонів. Також зросла і сплата єдиного податку майже на 11 мільйонів гривень, що пов’язано із збільшенням мінімальної зарплати», - розповів Ткачук.

Податківець зауважив, що підрахунок дали за січень-квітень.

Втім, зауважив голова комісії Олександр Козлюк, у місті досі є чимало підприємств, де люди не працевлаштовані офіційно чи ж отримують зарплату за півставки, а працюють на повну. Це має негативний наслідок для наповнення бюджету.

Під час комісії також інформували, що цього року перевірка щодо працевлаштування працівників виявила 3 неоформлених особи, і за кожну підприємець заплатив штраф у розмірі 96 тисяч гривень. Також законодавство передбачає штраф 32 тисячі гривень за зарплату, меншу мінімальної, і 320 тисяч гривень за недопущення перевіряючого на підприємство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus