USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через карантин єдиний в Луцьку центр реабілітації для дітей працює не більше двох годин

2 Червня 2021 21:41
Не більше двох годин вдень можуть перебувати нині діти у державному центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок».

Про це Суспільному Волині розповіла виконувачка обов’язків директора Людмила Казмірук. Такий режим роботи ввели через карантин.

Нині центр відвідують щодня 70-80 дітей.

Обмеження в годинах роботи закладу заважають процесу реабілітації, – каже мама дитини з інвалідністю Ірина Жур. З її слів, батьки не мають альтернативи, адже «Пролісок» – єдиний заклад у Луцьку, куди змогла віддати дитину на реабілітацію.
Сину Ірини Жур 12 років. Хлопець не ходить та не розмовляє. Центр реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» відвідують з трьох років. До введення карантинних обмежень, у вересні минулого року, розповідає Ірина, син займався у центрі п’ять годин. Нині – дві.

«Цього часу недостатньо. Дитину треба одягнути, роздягнути. Є діти важкі, є дорослі, з якими уже взагалі навіть ці маніпуляції досить складні», – каже мама.

Думку Ірини Жур підтримують й інші батьки, чиї діти займаються у «Проліску».
Допомогу отримують діти від 0 до 18 років, каже виконувачка обов’язків директора Людмила Казмірук. Реабілітацію надають безплатно, заклад підпорядковується Міністерству соцполітики.
Зі слів керівниці, якщо повернутися до п’ятигодинного перебування, потрібно харчувати дітей. Карантинні норми не дозволяють нагодувати усіх одночасно в їдальні.
До карантинних обмежень діти з районів приїздили у центр на стаціонарне перебування. Нині ж батьки просять збільшити години роботи закладу, але вплинути на ситуацію не можуть.

Нагадаємо, у квітні на сесії Луцької районної ради депутат фракції «ЗА Майбутнє» Ольга Максим’як озвучила депутатський запит про те, що державний центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» у Луцьку працює всього дві години на день, що порушує права дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus