USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Санаторій для дітей з батьками «Дачний» знову приймає підопічних

11 Квітня 2021 12:53
Санаторій для дітей з батьками «Дачний» Волинської обласної ради в селі Жабка, який нині входить до Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства, після тривалої перерви розпочав роботу. Через карантинні обмеження його тимчасово закрили, аби не наражати маленьких пацієнтів на небезпеку.

Наразі тут уже проходять реабілітацію кілька підопічних, повідомляє телеканал «Аверс».

Галина Соловей вкотре разом із сином Анатолієм приїхали до санаторію з Камінь-Каширщини. Уже шостий рік поспіль хлопчик лікується у «Дачному». За словами мами, з-поміж усіх реабілітаційних закладів цей найкращий.

«Оскільки були безплатні путівки, ми сюди потрапляли по два рази на рік, – розповідає пані Галина. – Тут до дитини індивідуальний підхід. Нас навчили сидіти, повзати. Потрохи з допомогою логопеда ми почали звуки вимовляти. Ми зараз дуже приємно здивовані, бо ж уже вдома засиділися з карантином. Добре, що тут відновили лікування. Дай Боже, це не останній раз ми досягли дуже великих успіхів».

З-поміж основних напрямків роботи санаторію – психічна й логопедична допомога, медична та соціальна реабілітація дітей із порушенням фізичного й психічного розвитку, а також корекція порушень моторики опорно-рухового апарату.

Головний лікар закладу Олег Лопатін каже: окрім карантину, є ще одна причина, через яку санаторій раніше закрили. Це фінансування. Пакети послуг з Національною службою здоров’я України досі не вдалося підписати через значні вимоги відомства.
«Збільшилися вимоги до кадрового складу санаторію. Потрібні лікарі ерготерапевти, реабілітологи, – провадить Олег Лопатін. – Тих лікарів особливо і немає. Але у нас в об’єднанні якраз залагоджують це питання. Лікарі зараз вчаться на курсах, в університеті. Я думаю, все буде гаразд. Ну а в зв’язку з тим, що не підписані пакети з НСЗУ, немає фінансування».

Наразі керівництво закладу знайшло вихід, скориставшись постановою Кабміну, якою передбачено до 25 тисяч гривень із державного бюджету на одного пацієнта.

Народна депутатка України Ірина Констанкевич, яка в рамках роботи на окрузі відвідала санаторій «Дачний», впевнена, що потрібно об’єднувати зусилля усіх, аби санаторний заклад для дітей працював та розвивався далі.

«Для Волині дитячий санаторій вкрай потрібен, і треба шукати спільно засоби для того, щоб його підтримати, – вважає вона. – Якщо я говорю спільно, то це йдеться не лише про область та ОДА і обласну раду, бо цей заклад комунальний. Безперечно, йдеться і про народних депутатів, які мають шукати підтримки. У зв’язку з медичною реформою потрібно законтрактовувати нові пакети, шукати додаткове фінансування».

Читати ще: Санаторій «Дачний» біля Луцька закривати не будуть

Керівництво санаторію зазначило, що незабаром вони очікують на підписання пакетів із Національною службою здоров’я України. Тоді кількість пацієнтів значно збільшиться.

«Більш як тисяча дітей оздоровлюється в цьому санаторії щороку. Вони справді потребують цього оздоровлення. І навіть заможні люди потребують реабілітації в цьому санаторії, бо поїхати десь з дитиною з інвалідністю непросто, – зазначила генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська. – А тут, крім якісної послуги, є ще чудове повітря, місце, де діти гуляють, де вони оздоровлюються не тільки методами фізичними, а ще й природними. Тут мають можливість і батьки оздоровитися, бо ж це санаторій для дітей з батьками. Тут вони можуть і відпочити, і отримати психологічну допомогу, бо батькам, які виховують особливих дітей, дуже непросто».

Основне завдання – зберегти санаторій та розвивати його, кажуть у закладі. Окрім того, він може скласти неабияку конкуренцію іншим санаторним закладам в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сс Показати IP 11 Квітня 2021 15:07
Добре хоч вікна нові, які Ляшенко всупереч нашим бюрократам встановив..
Реаліст Показати IP 11 Квітня 2021 16:07
За ті вікна його і звільнили!
Сс Показати IP 11 Квітня 2021 17:01
Так. Бо ті гроші по плану мали повернутися в казну, а не на вікна. Така в нас держава.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus