USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через коронавірус українські полярники не змогли потрапити в Антарктиду

21 Березня 2020 09:39
Через пандемію коронавірусу COVID-19 в світі 25-та Українська антарктична експедиція не змогла дістатися до станції «Академік Вернадський».

Про це повідомляє РБК-Україна зпосиланням на пресслужбу Міністерства освіти і науки.

Відзначається, що експедиція вирушила в Антарктиду 16 березня, до того як Україна закрила повітряний простір.

«Однак карантин в Чилі і майже в усіх країнах Південної Америки змусив скоригувати плани. Три дні експедиція перебувала в Стамбулі і була змушена повернутися до Києва сьогодні пізно ввечері», – розповів керівник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

У міністерстві відзначили, що під час поїздки команда була максимально захищена від коронавірусу – всіх забезпечили респіраторами, окулярами, антисептиками. Також всі полярники пройшли навчання за рекомендаціями ВООЗ щодо профілактики коронавірусної інфекції.

«Зараз учасники експедиції почувають себе добре, після приземлення літака вони пройшли температурний скринінг. Незважаючи на це, весь склад експедиції добровільно поїхав на тимчасову обсервацію, а на наступному тижні всім буде зроблений лабораторний тест на наявність коронавірусу», – повідомили в МОН.

Зараз Національний антарктичний науковий центр спільно з урядом і постійним представництвом України в Чилі шукають шляхи, щоб доставити експедицію на станцію «Академік Вернадський». Там полярники повинні змінити колег, які працюють в Антарктиді вже близько року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus