USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Біля станції «Академік Вернадський» – пінгвінячий бебі-бум

10 Грудня 2022 00:21
На антарктичному острові, де розташована наукова станція «Академік Вернадський», почали вилуплюватися пінгвіни.

Цю радісну звістку повідомили у Національному антарктичному науковому центрі, передає УП. Життя.

Полярники зазначають, що на острові вже розпочався пінгві-бум: з яєць вилупилось понад десяток малюків. Кожне пташенятко неймовірно миле, сіреньке й зовсім крихітне, але вже тоненько пищить.

«Моніторинг гнізд пінгвінів на нашому острові Галіндез – це частина щоденної роботи біологів, але от саме нині ми порахували за днями, що з перших яєць якраз мають почати вилуплюватися пінгвінята.
Перевірили гнізда на мисі Пінгвін-поінт, де в листопаді виявили найперші яйця, але там було тихо. Потім вирушили на сусідній мис Піджн-поінт. Підійшли до гнізд, затихли – і тут почули зовсім тоненький голосок малечі, а відтак – побачили й горду матусю», – розповіла про знахідку біологиня Марта Дзиндра.

Вони разом з сисадміном Володимиром Хомком знайшли і перші яйця, і перше пташеня.

Науковці на «Вернадському» кажуть, що маленьких пінгвінят на острові вже будуть сотні.
Упродовж першого місяця малюки лишатимуться у гніздах під наглядом батьків. Вони їх грітимуть, захищатимуть та годуватимуть по черзі.
Коли пінгвінята підростуть, їх почнуть об'єднувати в ясла, щоб уже і мама, і татусь могли одночасно ходити по криля в океан. У цей час пташенята також скинуть сіренький дитячий пушок, який поступово зміниться на звичне чорно-біле пір'я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus