USD 41.35 41.67
  • USD 41.35 41.67
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.80 10.93

Через пандемію у дітей в два рази частіше виникає діабет

5 Липня 2021 17:13
Вчені визнали, що небезпека коронавірусу для дітей була сильно недооцінена: вони заражаються набагато частіше, ніж вважалося раніше, при цьому COVID-19 може викликати серйозні ускладнення. На жаль, безпосереднє інфікування не єдиний несприятливий фактор пандемії.

Про це пише 24 канал.

Пандемія та діабет в дітей

Під час конференції Американської діабетичної асоціації медики дитячої лікарні в Луїзіані повідомили, що у 2019 році діти з вперше діагностованим цукровим діабетом 2 типу становили 0,27% всіх пацієнтів. Однак з березня по грудень 2020 року цей показник зріс до 0,62%.

За їхніми словами, у маленьких пацієнтів, госпіталізованих з діабетом під час пандемії, клінічні показники були гіршими в порівнянні з іншими дітьми в попередні роки: у тих, хто потрапляє в стаціонари вищий рівень цукру в крові та частіше зневоднення.

Схожі дані представили медики лікарні Дитячої національної лікарні у Вашингтоні: у порівнянні з 2019 роком під час пандемії приріст пацієнтів з уперше виявленим діабетом 2 типу склав 189%, і у більшості дітей стан був помітно гіршим.

Чому пандемія впливає на діабет

У більшості цих дітей не було COVID-19, що показали результати тестування на антитіла та опитування батьків.

На думку фахівців, зіграли роль інші важливі чинники: під час численних обмежень, коли багато шкіл перейшли на дистанційне навчання, фізична активність у дітей значно знизилася.

Це сприяло збільшенню ваги й ожирінню.

Крім того, через складнощі з плановим оглядом багато батьків могли відкладати обстеження молодших членів сім’ї, тому симптоми діабету залишилися непоміченими.

«Ці результати підтверджують важливість підтримки здорового способу життя у дітей навіть в таких складних обставинах», – наголосили автори дослідження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Липня 2021 22:37
Це наслідок стресу від паніки,яку спричинили ЗМІ і влада різних країн минулого року. Паніка,стрес,тривожність завжди передається від дорослих до дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus