USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навіть безсимптомний COVID-19 у дітей за кілька місяців може дати ускладнення, – експертка

2 Жовтня 2021 08:27
Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендує МОЗ розпочати вакцинацію від коронавірусу дітей віком від 12 років через підвищення рівня захворюваності на COVID-19 та важких ускладнень саме серед дітей, йдеться, зокрема, про випадки паралічу.

Про це в ефірі телеканалу «Дом» розповіла член експертної групи Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики при МОЗ України Ірина Колесникова, передає Укрінформ.

«27 вересня на засіданні нашої технічної групи експертів із питань імунізації ми ухвалили рішення рекомендувати МОЗ вакцинацію дітей віком від 12 років. Запропонована вакцина Pfizer-BioNTech Comirnaty. Йдеться про дітей віком від 12 років, які не мають важкої супутньої патології», — сказала Колесникова.

Пропозиція обґрунтована тенденцією до підвищення рівня захворюваності на COVID-19 та важких ускладнень саме серед дітей, пояснила експерт.

«У такий спосіб ми розширимо доступ до вакцинації і для цього контингенту. Тому що діти також зараз хворіють частіше, ніж це було у попередні хвилі. І що зараз ми бачимо небезпечного в цій тенденції захворюваності дітей — це те, що COVID-19, який навіть безсимптомно протікає у дітей, за кілька місяців має дуже важкі ускладнення», — продовжила Колесникова.

Щотижня фахівці отримують документальні підтвердження згубних наслідків коронавірусу для дитячого організму, акцентувала експерт.

«Мені буквально щотижня на розгляд надходять медичні документи для заключної класифікації. Ми подаємо до ВООЗ усі випадки гострих млявих паралічів у дітей віком до 15 років. Але це пов'язано не з коронавірусом, це пов'язано з наглядом за поліомієлітом. І ми розглядаємо всі випадки паралічів і парезів у дітей віком до 15 років. Так ось щотижня я маю медичні документи дітей, які в лютому-березні-квітні безсимптомно перенесли COVID-19, а за два місяці після цього дитину паралізувало, і вона досі не відновлюється», — резюмувала Колесникова.

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендуватиме МОЗ дозволити вакцину проти коронавірусу Pfizer для щеплення всіх дітей з 12 років, а не лише тих, хто має супутні захворювання.

Нині вакцину Comirnaty/Pfizer-BioNTech дозволено використовувати дітям віком від 12 років в Україні в разі, якщо дитина: має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після хвороби на COVID-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації; з метою об’єднання сім’ї або на навчання виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19; є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19; приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2021 08:53
ще не за*балися лякати?
Народна прокуратура Показати IP 2 Жовтня 2021 10:06
А вакцинування гарантує, що людина не захворіє? Зовсім ні, тож такий прогноз про можливі ускладнення взмозі дати і я, не будучи медиком. Краще б замість лобіювання інтересів виробників неефективних вакцин зосередились на розробці ліків і дієвих способів лікування
ВІРУС Показати IP 2 Жовтня 2021 10:15
Не чіпайте дітей 3.14дараси бо це буде для вас ОСТАННЯ ГОДИНА.
Мама трьох дітей Показати IP 2 Жовтня 2021 11:40
За дітей взялися,сволочі. НІКОЛИ!!!!
Я Показати IP 3 Жовтня 2021 07:17
реальну статистику засекретили і брешуть що кому в їхні безтолковки стрілить
1 Показати IP 4 Жовтня 2021 11:54
Щотижня фахівці отримують документальні підтвердження згубних наслідків коронавірусу для дитячого організму. Але жодного документа про наслідки вакцинації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus