USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Через помилки волинських патрульних порушники уникають покарання

4 Квітня 2021 14:12
Cуддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко укотре навчав патрульних складати протоколи.

Цього разу в суді розглядали справу стосовно одного порушника, а докази поліцейські принесли на іншого, у протоколі – помилка на помилці, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Володимира Харцуна наприкінці лютого затримали патрульні. Їм здалося, що чоловік нетверезий. Тож хотіли притягнути водія відповідальності. Однак, мабуть, так поспішали, що принесли до суду не ті відеодокази.

На одному з відео видно, як поліцейський зупиняє машину марки ЗАЗ. А якщо порівняти з іншим записом, неозброєним оком видно різницю. На одному диску ранок, а на іншому – вечір. Та й в одному випадку йдеться про ЗАЗ, а в іншому – про фіат. Мало того, водій на останньому відео інший. І точно на Володимира Харцуна не схожий. Під час засідання Віталій Ковтуненко побачив підміну.

Однак це ще не все. Патрульний наробив чимало помилок у протоколі. Поліцейський виправдовується, мовляв, це механічна помилка.

Читати ще: Закон – не дишло: як суддя вчив волинських правоохоронців протокол складати

Суддя наголосив: якби поліцейський зробив механічну помилку, виправив її і написав «Виправленому вірити», то суд узяв би це до уваги. Але правоохоронець цього не зробив. Тож суд не може його ствердження брати до уваги.
Володимир Харцун каже: відмовився проходити тест на драгері. Вирішив самотужки поїхати в наркодиспансер.

Однак у своєму рапорті працівник патрульної поліції не повністю описав процедуру, яку відмовився проходити Володимр Харцун. Зокрема відсутній запис про огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Віталій Ковтуненко каже: притягнути порушника до відповідальності в таких випадках нереально. І якщо процедуру порушено, суддя закриває справу.

Читати ще: Волинські поліцейські відповідатимуть за свавілля в ДБР

«Ми з вами уважно подивилися відео, і лише на четвертому файлі встановили істину. Сам інспектор визнав, що надав відео не на ту особу. То як можна притягнути особу до відповідальності? Це неможливо, оскільки це неналежні, недопустимі докази. Це всі підстави закрити провадження».

Варто додати, що правоохоронці доволі часто роблять такі грубі помилки, тож провину порушника довести складно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
007 Показати IP 4 Квітня 2021 15:30
Тому що понабирали по оголошенні , а освіти юридичної не має , ось вам і результат . А коли питають в них покажіть своє посвідчення , представтесь , то хамить і пропонує свої носки диряві , і вонючі показати . І таких відео досить багато в ютубі
Розумний Показати IP 4 Квітня 2021 16:18
це не патрульний, а працівник ГУНП (який якоби походить зі старої міліції, і нестачу досвіду, молоді зелені, без освіти - це тут приплітається взагалі не до чого)
Народна прокуратура Показати IP 4 Квітня 2021 16:36
До 007. Для того, щоб патрулювати вулиці, юридична освіта якраз і не потрібна, бо це найнижча ланка в правоохоронній системі. І ніде в світі, щоб працювати патрульним, диплом юриста не вимагається. Ви б ще обурювались, що медсестри у нас без вищої медичної освіти. Статус патрульних абсолютно невиправдано роздували лише грузинські пройдисвіти - "реформатори" для тупих українців
101 Показати IP 4 Квітня 2021 22:32
Навряд чи по оголошенню... поліцейський на відео офіцер, що передбачає наявність вищої освіти. Точно можна сказати одне, або диплом або офіцерські пагони він купив за сало!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus