USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Затримали, бо нецензурно лаявся». Чим завершився конфлікт пасажирів автобуса та поліцейських у Луцьку

24 Травня 2021 22:07
20 травня в Луцькому міськрайонному суді відбулося засідання щодо конфлікту пасажирів автобуса «Луцьк-Личани» та патрульних, що трапився 6 квітня.

Автобус рухався вулицею Рівненською в Луцьку, коли його спинили патрульні, бо побачили, що водій узяв на кількох пасажирів більше, аніж дозволено, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Між двома пасажирами та поліцейськими почався конфлікт, який завершився тим, що Романа Повара та Наталію Оліферчук затримали, повезли до відділку і склали на них кілька адмінпротоколів: про дрібне хуліганство, злісну непокору вимогам поліцейського й навіть за відсутність при собі документа, що засвідчує особу.

Роман Пивовар каже: просив правоохоронців, аби ті відпустили водія, натомість почув у відповідь: «Закрий рота, ти що, надто розумний?» Чоловік огризнувся у відповідь. Як наслідок – опинився в наручниках.

Поліцейський Сергій Громик пояснює: Роман Пивовар нецензурно лаявся, ображав правоохоронців, пручався й не давав себе затримати.
Оскільки версії учасників щодо конфлікту різняться, істину шукали у відеодоказах. На кадрах з бодікамер видно, що до жодних активних дій пасажир стосовно патрульних не вдавався. Нецензурну лайку чути, а от активних дій, які могли б стати причиною законного затримання, не було.

Затримали і Наталію Оліферчук, що заступилася за чоловіка, якого пов’язали і посадили до машини патрульні. Жінка каже: запитала, куди вони везуть чоловіка. У той час мала необережність зачепити рукою скло патрульної машини. І після цього її затримали. У відділку, за її словами, сказали, що вона напала на поліцейських з пакетом яблук і жіночою сумочкою.

На Наталію Оліферчук складала протокол поліцейська Ольга Черняк. Та ось як вона складала протокол – невідомо. Ані свідків, ані потерпілих, ані відеодоказів.

«Громадянка Оліферчук не виконувала законних вимог працівників поліції, не реагувала на прохання не лаятися, погрожувала фізичною розправою, смикала за формений одяг та продовжувала вчиняти адміністративне правопорушення, – пояснює поліцейська. – Тож її було затримано за дрібне хуліганство».

Як зазначив суддя Віталій Ковтуненко, згідно з законом, поліцейські не мали права складати протокол на водія одразу на місці зупинки. Вони мали це зробити на кінцевій зупинці транспорту. Чому ж протокол почали складати на місці, тим самим спровокувавши шалене обурення пасажирів, – невідомо.

Відтак під час розгляду справи суддя Луцького міськрайонного суду ухвалив усі провадження стосовно пасажирів Наталії Оліферчук та Романа Повара закрити. А всі матеріали справи щодо дій патрульних подаватиме у Державне бюро розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Капітан Неук Показати IP 24 Травня 2021 22:26
Ніхто не знає законів, навіть ті, хто отримує гроші за те, щоб їх знати.
Лучанин Показати IP 24 Травня 2021 23:05
Ось така вона, нова поліція, та що захищає нас і живе з наших податків!
приїлось до Лучанин Показати IP 25 Травня 2021 08:45
придумай щось нове
Анонім Показати IP 24 Травня 2021 23:12
загналися поліцейські, вирішили похизуватися посадою. таких зазвичай в школі ображають, то вони і намагаються примазатися до силових структур. компенсаторний ефект.
Анонім Показати IP 25 Травня 2021 00:09
Дійсно, неодноразово викликав поліцію,склалось враження що набрали по оголошенні,наче в формі,але не розуміють і не знають законів,мають захищати людей,а виходить все навпаки.
Анонім Показати IP 25 Травня 2021 08:26
так Повар чи Пивовар?
Олег Показати IP 25 Травня 2021 08:28
Фраза "ти що, надто розумний?" залишилася в них ще зі старих добрих часів))). мєнти є мєнти!
Анонім до Олег Показати IP 25 Травня 2021 10:51
дійсно, ніщо так явно не виявляє поліцейського як фраза "ти що, надто розумний?". ніби молоді, а совок в головах
Ігор луцький Показати IP 25 Травня 2021 09:21
Ковтуненку респект.Матлошить поліцаїв,аж тирса летить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus