USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Внаслідок масових протестів у Нікарагуа загинуло вже 317 осіб

3 Серпня 2018 10:47
Кількість загиблих під час протестів в Нікарагуа проти уряду президента Даніеля Ортеги досягла 317 осіб.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Daily Mail.

Міжамериканська комісія з прав людини (IACHR) заявила, що кількість загиблих з моменту початку протестів 18 квітня включає 21 поліцейського і 23 неповнолітніх.

Так, сам Ортега заявив, що в результаті протестів у країні загинули 195 осіб.

Згідно з даними правозахисних груп, понад дві тисячі осіб були поранені більше ніж за три місяці заворушень.

За інформацією Нікарагуанського центру з прав людини, під час протестів були заарештовані близько 1,9 тис. осіб, з яких близько чверті залишаються під вартою.

Водночас віце-президент країни Росаріо Мурільо, яка є дружиною Ортеги, 1 серпня заявила, що влада країни бажає «справедливості і відшкодування збитків» сім'ям загиблих.

Нагадаємо, в квітні у Нікарагуа почалися масові протести проти реформи соціального забезпечення, яка передбачає зростання відрахувань працівників до фондів соціального страхування та зменшення допомоги. Протести переросли в акції з вимогами відставки Ортеги і Мурільо.

Нинішня хвиля протестів стала наймасштабнішою за 11 років президентства Даніеля Ортеги. Протести змусили Ортегу відкликати реформу, звільнити заарештованих, послабити тиск на ЗМІ та закликати демонстрантів до політичного діалогу. Попри поступки влади мітингувальники виступили проти репресій та закликають до перевиборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus