USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через ракетні обстріли по Україні майже 90% Молдови залишилося без світла

24 Листопада 2022 15:11
Молдову знеструмило після масованої ракетної атаки РФ по енергетичних об’єктах України. Через це МЗС викликало посла РФ.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на BBC.

Майже 90% Молдови залишилося без світла через ракетні удари РФ по енергетиці України. Через масові відключення світла МЗС Молдови викликало російського посла Олега Васнєцова.

«90% країни без електрики. Традиційно ми імпортуємо електроенергію з України та Румунії. В останні півтора місяці були перебої, але блекаут набагато гірший», – сказав міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску в інтерв’ю ВВС Newshour.

За його словами, учора в Молдові зупинився електротранспорт, зникло водопостачання.

Глава МЗС Молдови вважає, що РФ навмисне атакувала Україну, щоб нашкодити також і Молдові. Через відсутність електрики очільник молдавського МЗС вважає, що в країні може бути гуманітарна криза, бо громадяни почнуть виїздити за кордон, зокрема, до ЄС.

Нагадаємо, через вчорашні ракетні удари РФ по Україні в Модові спостерігалися проблеми з електропостачанням. Президент Молдови Майя Санду заявила, що РФ намагається залишити її країну у темряві.

Як ми писали, вчора Росія знову вдарила по Україні ракетами, внаслідок чого почалися проблеми з електро- та водопостачанням по всій країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хіба Показати IP 24 Листопада 2022 23:11
То експортує Україна електрику чи ні?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus