USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через скандал з КОРДом звільнили керівника поліції Дніпропетровщини

29 Липня 2019 14:46
Начальника поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховерю звільнили з займаної посади після інциденту, де фігурували його водій та патрульні поліцейські, яких згодом затримав спецпідрозділ КОРД.

Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, передає Українська правда.

«Сьогодні наказом голови Нацполіції Сергія Князева за погодженням з міністром внутрішніх прав Арсеном Аваковим начальник Головного управління поліції у Дніпропетровській області Віталій Глуховеря звільнений з займаної посади», – сказав він.

За словами Тракала, Глуховеря звернувся з рапортом про звільнення до голови Нацполіції, і цей рапорт задовольнили.

«При цьому розпочате напередодні службове розслідування за наказом міністра внутрішніх справ щодо подій, які мали місце у Дніпрі, триває. Висновки його будуть обов’язково передані до ДБР для прийняття подальших процесуальних дій», – сказав речник Нацполіції.

Наразі в.о. керівника поліції Дніпропетровщини призначено Артема Васицького, який з 2017 року обіймає посаду заступника начальника головного управління кримінальної поліції.

«Керівництво поліції і МВС вважають неприпустими ті подіі, які відбулися у Дніпрі. Такі факти не будуть мати місце у реформованій поліції. Ми з ними боролись і боремось, і винні нестимуть покарання», – підсумував Тракало.

За даними джерел УП у правоохоронних органах, службове розслідування щодо Глуховері проведуть швидко. Його результати очікують уже за 10-15 днів.

Васицькому 42 роки, він полковник поліції. Раніше проходив службу у підрозділах карного розшуку на прифронтовій Донеччині. Має 23 роки досвіду оперативної роботи.

Нагадаємо, 27 липня президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити начальника поліції Дніпропетровщини Віталія Глуховерю.

Приводом стало опубліковане в інтернет відео з інцидентом, коли у вересні 2018 року спецназ КОРД затримав патрульних, які зупинили за порушення ПДР авто водія Глуховері.

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень Глуховерею (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Після того, як стало відомо про інцидент, Глуховеря запевняв, що був готовий притягнути до відповідальності винного у конфлікті, де фігурували його водій та патрульні поліцейські, яких згодом затримав спецпідрозділ КОРД.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
май коп Показати IP 29 Липня 2019 14:53
Надіюсь що його ще й притягнуть до в-ті.
як Показати IP 29 Липня 2019 15:49
1. Як у 42 роки має 23 роки досвіду оперативної роботи? з 19 років? Яку освіту він вспів отримати за 2 роки після школи? 2. Чому просто звільнять генерала - нахабу? І буде держава йому пенсію виплачувати не маленьку? 3. Подія трапилася ще в 2018 році. Хто і чому покривав дану ситуацію? Хто за це відповість?
999 Показати IP 29 Липня 2019 17:32
Цього В. Глуховерю (кличка - Глухарь) необхідно було відправити на фронт в окопи. Ось там йому саме місце. Нехай би хоч на один день змінив генеральський мундир на просякнуту потом та брудом гімнастерку.
ХХХ Показати IP 29 Липня 2019 17:45
Ще й звання треба позбавити за вчинок не гідний офіцера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus