USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через смерть лісоруба Колківському ЛГ можуть заборонити лісосічні роботи

25 Лютого 2016 12:36
Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку з’ясувала обставини та причини смерті лісоруба Державного підприємства «Колківський лісгосп» (Рудниківське лісництво). Про це повідомили в обласному управлінні Держпраці.


Нагадаємо, нещасний випадок стався 15 січня 2016 року. Комісія встановила, що при проведенні лісосічних робіт відбулося зависання зрізаного дерева на кроні іншого дерева. Працівники лісгоспу стягували трактором МТЗ-82 зависле дерево. Під час стягування воно потягнуло за собою друге дерево, яке вирвалося із землі з корінням і гіллям вдарило лісоруба по голові, який перебував у небезпечній зоні. Лісоруб отримав несумісні з життям травми голови.

Технічні та психологічні причини настання нещасного випадку відсутні. Організаційними причинами є невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків та невикористання засобів індивідуального захисту через незабезпеченість ними.

Зокрема, потерпілий порушив вимоги Інструкції з охорони праці, де сказано не проходити в місцях можливого падіння небезпечних та завислих дерев, під піднятим вантажем чи поблизу нього. Також лісоруб не використовував захисну каску, оскільки не був нею забезпечений.

Лісничий Рудниківського лісництва порушив вимоги Посадової інструкції лісничого лісгоспу, де чітко визначено, що його обов’язком є забезпечення працюючих засобами індивідуального та колективного захисту та засобами невідкладної медичної допомоги.

Майстер лісу не проконтролював дотримання робітниками вимог інструкцій з охорони праці та використання ними засобів індивідуального захисту.

Під час розслідування нещасного випадку комісія встановила, що майстер лісу та лісничий не пройшли періодичне навчання та перевірку знань з охорони праці. Керівництво ДП «Колківський лісгосп» порушило вимоги статтей 8 та 18 Закону України «Про охорону праці», не забезпечивши працівників спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту, а також допустивши до роботи працівників, які не пройшли навчання, інструктаж та перевірку знань з охорони праці.

Комісія зі спеціального розслідування надала рекомендації Управлінню Держпраці у Волинській області розглянути питання щодо анулювання дозволу на виконання лісосічних робіт та трелювання лісу, отриманого ДП «Колківське ЛГ».

Розглянувши обставини та причини смерті лісоруба, комісія зі спеціального розслідування визнала даний нещасний випадок таким, що пов'язаний з виробництвом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP 25 Лютого 2016 21:31
Колобок колобок, куда ти котишся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus