USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через спалах COVID-19 одну зі шкіл на Волині перевели на дистанційне навчання

7 Вересня 2021 15:12
У школі на Волині – епідемічне ускладнення внаслідок COVID-19. Через спалах коронавірусної інфекції серед працівників освітній заклад перевели на дистанційне навчання.

Про це під час онлайн-брифінгу із протидії COVID-19 розповіла головна державна санітарна лікарка у Волинській області Наталія Янко.

З її слів, серед працівників Турійської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів виявили шість лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

«Окрім цього, спалах набув поширення у сімейних осередках, де, окрім вказаних осіб, на COVID-19 захворіло ще 8 осіб. Серед них – двоє дітей віком від 7 місяців до 7 років. Усі хворі перебувають на амбулаторному лікуванні та самоізоляції», – інформує головна санітарна лікарка області.

Вона зазначила, що всього у загальноосвітній школі в селищі Турійськ навчається 110 учнів та виконують обов’язки 27 працівників.

«Серед 27 працівників школи повністю щеплені лише двоє. Заклад перевели на дистанційне навчання. Триває поширення інфекції на території всієї громади», – зауважила медик.

Лікарка наголосила, що рекомендує вакцинацію не лише освітянам, а й усім категоріям волинян, особливо це стосується груп ризику: волинян, які старші 65 років та із хронічними захворюваннями.

Спікерка акцентувала, що віднедавна вакцинація від COVID-19 дозволена й молодим людям від 17 років.

Водночас вона зазначила, що у регіонах, які віднесли до так званої «жовтої зони», відвідування закладів освіти у звичному режимі дозволяють, коли вакциновано щонайменше 80% персоналу.

«Для того, аби запобігти дистанційному навчанню, понад 80% освітян повинні вакцинуватися від COVID-19. Мова не лише про викладачів, а й про технічних працівників тощо. Я звертаюся до батьків дітей, які мають навчатися у школі, а не вдома: окрім забезпечення власної вакцинації, наполягайте на тому, щоб вчителі й класні керівники теж мали щеплення від COVID-19», – звернулася до волинян заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus