USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Через спалах COVID-19 працівники луцького геріатричного пансіонату живуть разом із підопічними

27 Листопада 2020 16:06
У Луцькому геріатричному пансіонаті – спалах коронавірусної інфекції. У зв’язку із цим з 2 листопада будинок престарілих – на карантині, а працівники установи по 14 днів живуть разом із підопічними. Загалом, за весь час пандемії від COVID-19 померло чотири мешканці будинку для літніх людей.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла директорка Луцького геріатричного пансіонату Алла Гнатюк.
Зі слів керівниці закладу, станом на сьогодні, 27 листопада, у пансіонаті COVID-19 підтвердили у 18 людей.

Водночас, вона розповіла, що, згідно із результатами тестування ПЛР, коронавірусну інфекцію підтвердили у одного працівника установи. На стаціонарному лікуванні знаходяться двоє людей – у Волинській обласній інфекційній та Луцькій районній лікарнях.

«Решта підопічних пансіонату, у яких підтвердили коронавірусну інфекцію мають її легку форму. Тобто при позитивному результаті тестування ПЛР ні температури, ні кашлю, ні інших респіраторних проявів хвороби у них немає. Саме тому такі пацієнти у нас отримують медичну допомогу безпосередньо на місці», – зазначила Алла Вікторівна.

Керівниця установи наголосила, що, загалом у Луцькому геріатричному пансіонаті ситуація стабільна.

«З 2 листопада цього року у нас запроваджений вахтовий метод чергування працівників, згідно із яким останні 14 днів поспіль проживають разом з мешканцями пансіонату, та обслуговують їх позмінно – день через день, утім не покидаючи стін закладу. Після цього вони йдуть додому на 14 днів самоізоляції, і на наступні два тижні на вахту заступають інші працівники, перед тим обов’язково здавши тест ПЛР», – каже директорка.

З її слів, нині у будинку людей похилого віку функціонує окреме інфекційне відділення, у якому перебувають люди з підозрою на COVID-19, або ж з підтвердженим результатом тесту ПЛР.

Працівники пансіонату обслуговують таких підопічних у захисних костюмах.

Мешканці, які не мають діагнозу COVID-19, проживають у власних кімнатах, але доступ до приміщень спільного використання у них обмежений. Окрім санвузла, вони нікуди не виходять. Для того, аби зупинити цей ланцюжок, фактично не контактують і між собою.

Як пояснила Алла Гнатюк, у порівнянні з періодом з 6 по 16 листопада, станом на сьогодні, рівень захворюваності у пансіонаті спадає.

З початку спалаху у закладі COVID-19 виявили у 28 мешканців та 11 працівників.

Перший випадок захворювання на COVID-19 у геріатричному пансіонаті був виявлений 28 жовтня. «Спочатку була підозра, потім ми його направили на госпіталізацію, і 2 листопада повністю пішли на самоізоляцію. З діагнозом COVID-19 у нас померло чотири особи – двоє жінок та двоє чоловіків. Троє мешканців померли у лікарні і один і пансіонаті. У нього був коронавірус без симптомів. 18 листопада цей чоловік помер, а 19-го прийшов його позитивний результат ПЛР. Лише у одного із померлих була підвищена температура – 38 – 38,5. У решти температурний показник тримався у межах 37-37,1, але, маючи свій пульсоксиметр, ми виміряли сатурацію легень, і виявили, що її показники низькі, хоч і скарг від хворих не було жодних. Тоді ми викликали швидку для госпіталізації, іїх забирали у стаціонар. Вікова категорія померлих від COVID-19 – 85, 87, 90 та 91 рік. Усі вони мали дуже тяжкі супутні захворювання», – каже жінка.

Зі слів посадовиці, на сьогоднішній день Луцький геріатричний пансіонат повністю усім необхідним забезпечений.

«26 листопада благодійний фонд «Дитяча місія України» передав нам благодійну допомогу. Водночас, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав засоби індивідуального захисту для наших працівників, які змушені працювати у досить-таки критичній ситуації. За це ми їм дуже вдячні», – насамкінець зазначила Алла Гнатюк.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцькому геріатричному пансіонаті станом на 20 листопада зафіксували 50 випадків коронавірусної інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus