USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через вирубку лісів кількість тварин на планеті скоротилася вдвічі, – WWF

13 Серпня 2019 17:07
За останні 50 років кількість тварин у лісах на планеті скоротилася удвічі, заявляють дослідники Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на «Німецьку хвилю».

Найураженішими категоріями у тваринному світі дослідники називають амфібій, наприклад, жаб, а також ссавців, зокрема мавп, та лісових слонів.

Основною причиною безпрецедентного скорочення кількості диких тварин, за даними WWF, є втрата середовища існування, зокрема внаслідок вирубування лісів.

«Занепад біологічного розмаїття у світових лісах – це пересторога», – заявив член ради WWF Крістоф Гайнріх у коментарі Redaktionsnetzwerk Deutschland.

За його словами, вимирання тварин може негативно вплинути на здатність лісів зберігати парникові гази, що призведе до жорсткішої кліматичної кризи. Для дослідження науковці використали дані про 268 видів хребетних і 455 популяцій тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВВ Показати IP 13 Серпня 2019 18:03
І вся проблема в тому, що МИ не можемо зупинись. А це (зупинка всієї індустрії) потрібно зробити хоч на років 5, для відновлення "Землі". Як наслідок людству буде великий капець (ну не всім звичайно). Діяльність Homo sapiens призводить до забруднення планети, знищення всього живого в прогресії. Скоро банально не буде чистого повітря і води. Жалко дітей, їм жити в такому майбутньому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus