USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через закон Савченко погіршилася криміногенна ситуація на Волині

31 Січня 2017 12:31
На початку 2016 року рівень розкриття злочинів на Волині становив 20,6%, а на кінець року сягнув 30,2%.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига пояснив, що соціально-економічна ситуація в країні та війна на сході накладають відбиток на криміногенну ситуацію в області.

Окрім того, закон Савченко дав змогу злочинцям вийти на свободу, не відбувши повністю покарання. Серед них – особи, яких в 90-ті роки минулого століття, яких судили на великі терміни: рецидивісти, члени банд. Відтак, зі слів Петра Шпиги, чимало з них прибувають на Волинь та формують тут організовані злочинні групи.

Зі слів очільника поліції, 70% тяжких і особливо тяжких злочинів на Волині скоєні групами, які приїжджають з інших областей України – Донецької, Одеської областей, Херсону, Харкова, Вінниці.

Серед них - особи кавказької національності. Зі слів Шпиги, це більше 20 осіб, які прибули на Волинь та займались крадіжками та грабежами.

Зі слів Петра Шпиги, поліція працює, аби стабілізувати ситуацію: на початку 2016 року рівень розкриття злочинів становив 20,6%, а на кінець року сягнув 30,5%.

Криміногенна ситуація на дорогах, зі слів Петра Шпиги, погіршилась. Це пов’язано, в тому числі, з ліквідацією ДАІ і ППС.

«2016 рік патрульна поліція фактично діяла лише в Луцьку. Інші міста і райони забезпечення безпеки дорожнього руху не мали. Люди втратили фактор страху і безпеки, почало їздити більше п’яних за кермом», - зазначив Петро Шпига та додав, що ситуацію має виправити запуск роботи груп швидкого реагування в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ко Показати IP 31 Січня 2017 12:35
Коли вже його нарешті відмінять?
Анатоль_ Показати IP 31 Січня 2017 12:40
Надійка Савченка тута не причьом!
Мешканець до Ко Показати IP 31 Січня 2017 13:03
Коли по даному законові вийде з тюрми той, для кого його прийняли тоді і відмінять
ввв Показати IP 31 Січня 2017 13:07
Серед них - особи кавказької національності... то чого їх впускають... прибули..????
корінний лучанин Показати IP 31 Січня 2017 13:26
Не через "закон савченко",а через відсутність законної влади і як наслідок - відсутність держави.
до коріного луч. до корінний лучанин Показати IP 31 Січня 2017 15:54
правильно пишете не через "закон Савченко", а через політику держави. Де робочі місця? Де зайнятість населення. А як виживати людям, та є зкого брати "приклад. взірцем служить депут. корпус, адміністрація, та кабмін!
Юрист Показати IP 31 Січня 2017 16:01
Поганому "танцору" щось завжди мішає, то кавказці , то закон савченко. Шпигу давно пора попросити піти разом з горе"активістами" які провели атестацію . Візьміть на себе відповідальність за показники роботи і розгул злочинності . Про закон в нас є один легендарний комдів він член більшості голосуйте, змінюйте!!!! Правильно обласні депутати проголосували за недовіру бурштиновому " генеральчику". Біжи петрикууууу біжи.... с

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus