USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Через зірваний дах у ліцеї поблизу Луцька призупинили навчання

11 Березня 2019 21:28
Сильний вітер близько 8 ранку зірвав у школі села Жидичин частину даху, який ремонтували. У зв’язку з цим у навчальному закладі на два дні призупинили навчання. Наразі триває відновлення покрівлі.

Директор опорного закладу загальної середньої освіти «Жидичинський ліцей Жидичинської сільської ради Ківерцівського району» Богдан Мозолюк розповів, що зранку почали сходитися діти, адже уроки розпочинаються в 9:00. Після того, як частину даху зірвало – всіх відправили додому. На щастя, ніхто не постраждав.

«Цей дах нам ремонтували. Кошторисну документацію зробили в 2017 році, нову покрівлю нам почали робити з металопрофілю у серпні 2018 року. На ці роботи витратили близько 1,8 мільйона гривень. З них 300 тисяч гривень – фінанси з бюджету ОТГ, решта – фінансування з ДФРР. До сьогодні роботи були майже завершені, лишився невеликий шматок накрити над їдальнею. Підрядником була фірма «Альфа-буд захід». Після обвалу частини даху ми дослідили руйнування й побачили, що з 2600 метрів квадратних покриття понищено близько 300 кв м.

Спочатку візуально було ніби 200 кв м, але в одних місцях попідривало дошки, в інших побито, треба буде й листи перекручувати, тому більша площа пошкоджена, ніж здається. Сьогодні була створена комісія, у склад якої ввійшли сільський голова, депутати, експерти-будівельникі, представник підрядника, ДСНС. Комісія оцінила пошкодження, мають отримати метеодані про погоду й визначатимуть причину пориву та хто фінансуватиме роботи», - пояснює директор.

До середи ремонт мають закінчити.

«Ми старатимемося усе в максимально стислі терміни відновити, аби продовжилося навчання. Вже зараз роботи відбуваються, підвезли дерево. Ми на два дні призупинили навчання, якщо все піде за планом, то в середу діти вже сядуть за парти. Зауважу, що класи не пошкоджені. Ми могли б перевести дітей в інші класи, але, враховуючи безпеку дітей і те, що немає гарантії, що не відбудеться руйнування в інших місцях, то навчання призупинили. Шкільна програма буде ущільнена, відпрацьовувати не доведеться. Якщо ж ремонтні роботи затягнуться, то підемо на канікули», - наголосив Богдан Мозолюк.

«Ремонтні роботи відбуваються за кошти місцевої громади з резерву, який передбачений на заходи ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха», - розповіла начальник гуманітарного відділу Наталія Штатна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Владв Показати IP 12 Березня 2019 06:08
Где активисты, которые ночами не спят, помогая жидичинской громаде?
ОЛЯ Показати IP 12 Березня 2019 16:20
ВИСОЦЬКИЙ ТА ЙОГО КОМАНДА "СИДЯТЬ" У ЛУЦЬКИХ ПИВНИХ КЛУБАХ. ТЕПЕР ХОТЬ Є ЗА ЩО...
ненн Показати IP 12 Березня 2019 21:55
це новостворена криша , яку зробили цього року, шабашныки постарались

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus