USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Через Fashion Day луцькі хлопці пропустили футбол. ФОТО

28 Листопада 2011 16:28
Модна вечірка «Fashion Day» відбулась у Луцьку. Волинські та львівські дизайнери представили лучанам авторські колекції одягу. Спеціально запрошеною гостею стала постійна учасниця Ukrainian Fashoin Week, українська дизайнерка – киянка Анастасія Зайцева.

Захід приурочений до 10-річчя Модельного Клубу Марини Занюк та 5-річчя нічного клубу «Золото», де і відбулось дійство. Котре, до слова, розпочалось із хвилини мовчання. Таким чином присутні вшанували пам'ять жертв голодоморів.


«Заради такого дійства чоловіча половина міста пропускає футбол. Сюди нас привела саме любов до краси», - пожартував присутній на показі кримчанин Олександр Безсмертний.

Модний захід відкрили молоді, однак уже відомі волинські дизайнери. Зокрема Ольга Шипелик, Ірина Омелянюк, Ольга Чосік, Марина Русакова, Анна Дідух та Павло Приступа.

У коричнево-бузковому кольорі постала перед глядачами перша колекція Ольги Шипелик «Нічна сторожа».

Високі підбори, широкі плечі у вигляді крил, пташине пір’я як обов’язковий елемент одягу створювали образ, котрий прагнула передати дизайнерка. Володарка літніх ночей, чарівна птаха сова – саме вона, зі слів Ольги, і є так званою музою, яка надихнула на створення колекції.

«У пошуках ТриПі» - друга авторська колекція Шипелик. Переважаючий коричневий колір із елементами трипільської культури, широкі спідниці, завужені донизу, стрічки на волоссі, що створили образ волелюбних хіпі – таким бачить майбутнє авангардного вбрання дизайнерка.

До слова, одна з моделей агентства Занюк пройшла по залі із лампадкою, у якій горіла свічка.


У жакетах із гострими комірами, майках, шортах і брюках, переважно у фіолетових та синьо-сірих кольорах, постали перед глядачами хлопці агентства, представляючи останню чоловічу колекцію Шипелик «Блискавка».

Хлопцям дещо не вистачало розкутості, утім передати задум дизайнерки їм все ж вдалося.


Колекцію «New Look» представила публіці ковельчанка Ірина Омелянюк. Зі слів дизайнерки, вбрання вона створювала за мотивами 50-х років будинку моди Dior.


Коричнево-бежеві сукні, червоні пояси, які чітко підкреслювалися намальованими червоною помадою губами, – саме так моделі показали моду двадцятого століття.

На думку глядачів, вбрання Омелянюк чи не найкраще підійшло б для практичного застосування і в наш час.

Віршем про українок розпочав показ чергової колекції лучанок Ольги Чосік та Марини Русакової ведучий шоу MC Ясень.

І не дарма. Символом колекції стала саме українська жінка.

Під композицію Каті Чилі «Івашечко» публіці продемонстрували колекцію «Перехрестя віків». Біла тканина з чорним, зеленим та синім орнаментом вишивки, рум’яні щічки моделей – певно, такою бачать дизайнерки справжніх українок.

Окрім того, вбрання підкреслили і відповідні прикраси ручної роботи, зроблені для колекції на замовлення Оксаною Букіною.

У коментарі для «ВН» Ольга Чосік та Марина Русакова наголосили, що тканини, з яких виконана колекція, саме луцького виробництва.
«Таку тканину створюють лише у Тернополі та Луцьку. І луцькі вироби – об’єктивно кращі», - зазначила Ольга.

Нещодавно дизайнерки брали участь у показах в Донецьку, де, до слова, вибороли перше місце. З їх слів, присутньому у журі дизайнеру Славі Зайцеву найбільше сподобались тканини, з яких зроблена колекція.

Крім того, моделей із Клубу Занюк дизайнерки виділили з-поміж тих, з якими доводилось працювати раніше, мовляв, саме від них залежить, наскільки вдало буде представлений одяг.

Чоловічу колекцію військового вбрання «French Armed», яка перенесла публіку у Францію ХVIII століття, представив дизайнер із Ковеля Павло Приступа.

Великі сріблясті ґудзики, зелено-коричнева форма – такими уявляє солдат ковельчанин.


Сам Приступа з’явився перед публікою у джинсах та плямистому біло-чорному джемпері.


Завершила перший блок показу колекція Анни Дідух, що вшанувала наступний рік Дракона.

«Я прагнула показати, що подібні речі можна носити не лише на вечірки та шоу, а й вдягати у повсякденному житті. Ну, і звичайно, колекція присвячена символу наступного року – Дракону, тому переважні кольори – чорний та золотий», - розказала Анна.


Під музику Hurts «Stay» моделі із розкішними зачісками, насиченим макіяжем та губами, нафарбованими у два кольори представили публіці авторську колекцію Дідух.

До слова, саме Анна пошила сукню, у якій з’явилась на свято Марина Занюк.

«За два дні до показу Аня почала шити мені цю сукню. І ось – подарувала мені до річниці, за що їй велике дякую», - зауважила власниця Модельного Клубу.
Своєю чергою, Анна постала перед публікою у симпатичній пілотці, чорно-золотавому вбранні та взутті кольору хакі.


Другий блок показу розпочали львів’яни – багаторазові учасники Lviv Fashiоn Week. Колекцію молодіжного одягу «Шанхай», яку з цікавістю відзначила Марина Занюк, представила група дизайнерів «Театр моди» Львівського коледжу легкої промисловості.



Глядачам показали зручне, частково спортивне, червоно-біло-чорне вбрання із китайськими ієрогліфами та нестандартними головними уборами.



Молода львівська дизайнерка, дещо епатажна і нескінченно безпосередня Софія Станко представила публіці колекцію з натуральних тканин – льону та шерсті «Поза межами».


«Усі кажуть, що з української вовни неможливо нічого створити. Це стало викликом для мене. Я особисто їздила у Косів, де придбала льон та шерсть, з якої вручну робився верхній одяг для колекції», - зазначила Софія.

Бліді моделі у дерев’яному взутті та вбранні з натуральних тканин представили глядачам черговий витвір мистецтва. «Хочеться шити не тільки одяг, який можна носити щодня – я прагну створювати витвори мистецтва», - зауважила Станко.

«Мені нудно шити одяг із класичних тканин, все, що я роблю – це для власного задоволення. А ще – щоб отримати диплом», - усміхнулась львів’янка.

Щодо ідеї пошиття колекції, Софія пожартувала: «Була у подруги, чесала кота… було стільки шерсті, що я подумала, а чом би і не створити таку колекцію?»

За словами Станко, вона сама носить подібний одяг. На показ дівчина з’явилась у зручному взутті, брюках та у кофті – неодмінно з натуральних тканин.


Класичною назвала Занюк колекцію львів’янки Ірини Наконечної «Витоки».

Виконаний в етностилі легкий, літній яскравий одяг, сітчасте взуття – без підборів, різноманіття кольорів – такими постали моделі перед публікою.

Однак, сама дизайнерка вийшла до глядачів у гарній чорній зручній сукні.


Босими, утім на пальчиках, представили колекцію «Chincha весна-літо 2012» львівської дизайнерки Роксолани Баран луцькі моделі.

Яскраві кольори, бісер, легкий літній одяг нагадали глядачам про те, що незважаючи на холоди, скоро прийде і тепліша пора.

Зі слів дизайнерки, колекцію вона створила під враженнями від культури давніх племен латинської Америки. У першу чергу, прагнула передати дух і загадковість тих містичних народів.

«Спершу я перейнялась музикою та культурою цих племен, - так родилась колекція. А загалом, якщо створювати класику, – це була б не я», - зауважила Роксолана.

Завершила програму показів спеціально запрошена гостя, українська дизайнерка – киянка Анастасія Зайцева.




Її зелено-помаранчевий та коричневий одяг різнився певною практичністю. Короткі сукні, довгі спіднице-штани нагадали публіці про те, що мода повертається щодвадцять років. Так, усі пам’ятають, якої популярності набули такі вбрання у минулі роки.

«Я дуже задоволена організацією. Рада, що і в Луцьку відбуваються такі заходи. Це свідчить про те, що українська мода все ж розвивається», - поділилась враженнями Анастасія.

Як повідомила Зайцева, її нову колекцію можна буде побачити невдовзі в Одесі.

На завершення дійства слова вітання натхненно виголосила фотограф Модельного Клубу Ірина Мельник.

«Сьогодні не вистачає сліз. Ми всі дуже вдячні Марині, бо ж завдяки їй дівчата мали можливість побувати на всіх континентах світу. Вона дає змогу їм стати професійними моделями, а мені – чудовим фотографом», - зауважила Ірина.

Окрім того, вона передала вітання для Клубу від колег з Шанхаю, Пекіну та Токіо.

Марина Занюк, у першу чергу, подякувала мамі.


«Прекрасні колекції. Є, звичайно, більш класичні, інші вирізняються неординарністю, виділити щось з-поміж них важко, бо вони - різні. Загалом, очікувала, певно, більш пафосного дійства, а вийшло все якось по-домашньому», - зауважила Марина.


Програма завершилась святковою дискотекою та фуршетом, де напої журналістам та дизайнерам роздавав сам власник «Золото».
















Фото: Юрій Косюк, Павло Луцака, Олександр Безсмертний, Альона Трохимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Юра Показати IP 28 Листопада 2011 16:55
Кохана Катюшка моя - Ти прекрасна!!!
Лучанка Показати IP 28 Листопада 2011 18:41
Зараз заплачу))) зі сміху=)
Катерина до Лучанка Показати IP 28 Листопада 2011 22:23
А що ж так смішно, Лучанко?
26.11 Показати IP 29 Листопада 2011 00:02
Вот вроде и мысль интересная, и проведено на уровне, но эта "минута молчания" в этот траурный для всей Украины День, похожа на заявление немецкой айнзацкоманды перед расстрелом евреев о том, что они не антисемиты.... Уровень кругозора и образования организаторов, которые откровенно "лоханулись" с датой мероприятия - даёт о себе знать - не удивительно, что на мероприятии не засветился публичный местный бомонд - начинают задумываться о РЕПУТАЦИИ, что есть неплохо даже для нашего колхоза)))))
!? Показати IP 29 Листопада 2011 00:32
більшість одежин - чортішо) особливо чоловічі шмотки! але тішить, що в луцьку такі заходи проводяться)
Так коли ж це було? у день голодомору? Показати IP 29 Листопада 2011 09:10
Так коли ж це було? у день голодомору? Дівчата гарнюні. Композиції теж. Але, висока мода - майже недосяжна.Куди в такому підеш? Дизайнери, будьте людьми - пошийте щось гарне для жіночки 58 розміру, щоб вона теж почувала себе - ЦАРИЦЕЮ!
Лучанка до Так коли ж це було? у день голодомору? Показати IP 29 Листопада 2011 18:36
А от ти проживеш все життя, народиш так 2-3 дітей тоді івсі у років 60 на тебе глянуть,яка ти будеш"цариця", чи ти думаєш,що все життя будеш 50кг. і мати 19р.-20р.?! Цирк на дроті, а не коммент,та й зараз ти не є тією самою царицею,бо в справжньої є розум, а в тебе він відсутній,бо писати таке типу:А коли ж це було?! В день Голодомору?! З іронією такою, то соррі,воно видно,що в твоїй голові крім неї більше нічого нема, вже всі кості вимили все, фу,противно читати таке, дибілізм, а не ..., соромно має хоч трохи стати від свого "розвитку", його нема, відсутність повна!!!
"модельєр" Показати IP 29 Листопада 2011 09:17
Колекції зроблені без смаку та елементарних знань. Невже чим більше диких співвідношень кольорів та деталей одягу, тим "модніше"? Шановні модельєри, погортайте підручники та журнали мод 50-60 років. Може щось та навчитесь!!! А дата проведення - це виклик народу!!!
Катерина до "модельєр" Показати IP 29 Листопада 2011 10:58
А як на мене, було багато суконь, які є практичними! Потрібно просто мати сміливість одягатись не так як усі, а вміти виділятися з-поміж сірої маси, насамперед за допомогою одягу!
Beautiful Days до Катерина Показати IP 29 Листопада 2011 18:37
Сміливість?! Правельно тут треба сміливість,щоб щось одягти,бо дійсно норм. є 3-5 речей,а все інше - В СМІТНИК!!! А ЯК ВСІ ВДЯГАЮТЬСЯ?! ТЕЖ ЦІКАВИТЬ))),ОПИШІТЬ))) ЮВАНТ?:)то не рівняйте всіх по собі)
Знайшла! Показати IP 29 Листопада 2011 09:21
"У нічному клубі «Золото» (власник ТзОВ «Оксіджен») обіцяють «грандіозну вечірку», де «за пультом розважатимуть найкращими хітами сьогодення». (з афіши в інтернеті)
... Показати IP 29 Листопада 2011 10:10
От все ж нормально, але нє, дай таки об...ти!!! Але нормальні люди не звернуть уваги на ці безпідставні слова, бо впевнені, що такі заходи у Луцьку- це великий крок! Дякуємо Марині за можливості, які вона дає!!!
Осінь до ... Показати IP 29 Листопада 2011 18:40
Дякуємо Марині за можливості, які вона дає!!! От відразу видно,що комменти пишть люди, які вважають себе моделями:) модельного=) клубу МЗ!:) Тут "модель" мабуть 1-2, всі ми їх знаємо, а не те,що собі попридумували,на землю пора спуститися!!!А то літаєте десь..., там де і мізки ваші,отам і ви-тобто не відомо де!!!
а до Осінь Показати IP 30 Листопада 2011 14:26
Знаєш, ніколи не пізно навчитись і СТАТИ "моделями"( за твоїми словами). А якщо просто сидіти і так обс...ти, як ти, то на вищий рівень Луцьк точно не підійметься. А у кого є мізки, а у кого ні(сидиш і обсираєш), видно відразу!
назарія Показати IP 29 Листопада 2011 13:50
так, ми цінимо усе, що відбувається у нашому місті, але треба було добре помізкувати, щоб зробити свято на скорботі. ніби про цей день ніхто не знав...
ИМХО Показати IP 29 Листопада 2011 16:56
Треба на мою думку було проводити все дійство в НК "XXI століття" -там для цього атмосфера підходяща ну і час підходящій для піара.А задумка так краще ніж нічого.......
Эпатаж до ИМХО Показати IP 1 Грудня 2011 14:23
в конюшне?!!
р Показати IP 29 Листопада 2011 17:58
Багато з присутніх там про день пам'яті голодомору не знали.
Лучанка до р Показати IP 29 Листопада 2011 18:41
Багато з присутніх там про день пам'яті голодомору не знали. То це чимось красить людину?! Навпаки..., знайшли чим тут "похвалитися"!!! От вам і Україна та українці і повага до минулого, всі хочуть хорошого майб., а без мин. не буває майб., пора трохи навчитися розрізняти в житті де чорне,а де біле!!!
Эпатаж до р Показати IP 1 Грудня 2011 14:27
а вы у всех успели спросить, дамочка? И если уж на то пошло, то правильно писать так - "День пам'яті жертв голодомору" (с большой буквы).Это для особо одаренных и обознаных!
Василиса Показати IP 29 Листопада 2011 18:42
І якщо це Fashion Day то ми тут всі природжені китайці))) Марині у її віці пора було б вивчити історію,тим більше її так навчали в ВІЄМі=),що воно і дає про себе знати)))!!!
Шокована Показати IP 30 Листопада 2011 10:41
Люди, ви подуріли? Це від заздрості чи що? да, дата - не підходяща, моделі і подія - не рівня світових стандартів. Але ж маємо те, що маємо - щось да маємо. а вам дійсно, аби "обі**ати".
... до Шокована Показати IP 30 Листопада 2011 14:02
Повністю згідна!
*** Показати IP 30 Листопада 2011 12:17
захід дуже цікавий і проведений на належному рівні... люди, ви в Луцьку живете, а не в Парижі)))
2011 Показати IP 30 Листопада 2011 14:12
Я просто в шоці від цих тупих зауважень! А ви спробуйте зробити краще! Нуууу!? Хто наважиться? Найлегше ось так язиками болтати, а зробити- сміливих нема!
БОГДАН Головачук Показати IP 30 Листопада 2011 17:55
скажіть мої хороші вас так4 жаба душить чи що??? я нерозумію вас!!! зробіть самі щось і краще!! хто вам мішає?? я думаю ніхто!!! да з датою трошкі невийшло!! ну все що тут такого щоб так гнати На МАРИНУ ЗАНЮК!!! вона молодчинка !!! я розумію що срати в неті набагато простіше а хто насмілиться це все сказати їй в очі?? Я ДУМАЮ НАВІТЬ ЗНАЮ ЩО НІХТО , В ВАС НЕХВАТИТЬ СМІЛИВОСТІ!! А ТУТ ВИ СМІЛИВІ::)) СМІШНІ ВИ ЛЮДИ!!!
Эпатаж до БОГДАН Головачук Показати IP 1 Грудня 2011 14:31
правильно Богдан!Полностью с тобой солидарен!
Эпатаж Показати IP 1 Грудня 2011 14:41
Безусловно, были в Луцке и покруче мероприятия такого плана, и наряды у моделей были не совсем качественные (если можно так выразиться), ну и дата немного не подходящая (хотя все на совести кажного отдельно взятого посетителя).Но хорошо есть то, что пускай и переферия, но не стоим на месте и не регрессируем, а, хоть и маленькими, шажками двигаемся вперед. Мне, например, некоторые вещи молодых дизайнеров понравились больше, чем "именитой" Зайцевой. А вклад М.Занюк в развитие дела, которым она занимается,нельзя недооценивать - конкурентов, как по мне, у нее нет. И в отличие, например, от госпожи Деминой, модели у нее куколки, и ничем плохим не занимаются (кроме постоянных их диет:) ) Вот так вот!
ЧуйНа Показати IP 1 Грудня 2011 19:36
Мельничка, як супермоделька!!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus