USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Через невстановлені ліміти Волинь - під загрозою відключення від газопостачання

7 Листопада 2008 15:20
На Волині залишаються досі невстановлені ліміти на газ. Під загрозою відключення від газопостачання залишається уся область. Окрім того, НАК «Нафтогаз України» вимагає від Луцького міського голови Богдана Шиби відключити котельню на Карбишева, – 7 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
Особливо проблема відключення стосується промислових підприємств, зокрема цукрової галузі.
«Ріст розрахунків за газ по області становить 89%. У нас є можливість почати проплату за газ за жовтень», – сказав заступник голови Волинської ОДА Василь Дмитрук. Разом із тим, за його словами, «щоденно керівництво ОДА отримує телеграму про пониження тисків газу з огляду на те, що йде перебір по причині відсутності обсягів газу на теплопостачання підприємства і населення».
У свою чергу, населення повністю проплачує за використання газу. «Ми просимо керівництво НАК «Нафтогаз України» вирішити цю проблему і надати ліміти для газу, в тому числі й для населення, що дало б змогу і провести проплату, і не понизити тиск по газу», – сказав Василь Дмитрук.
У відповідь на цей керівник ДК \"Газ України\" Олексій Тріколіч звернувся до голови правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослава Короті. «У вас є претензії до мене? Ви отримали 89 мільйонів від населення і нам не заплатили. Поставте до відома пресу, куди ви поділи гроші?» – запропонував він. До того ж, за словами міністра, промислові підприємства мають право подати до суду. «Мер Луцька йде на котельню і опломбовує її – через 20 хвилин в Луцьку буде хороший тиск», – сказав пан Тріколіч.
Міністр ЖКГ України Олексій Кучеренко висловив повну підтримку пану Тріколічу і додав, що «кошти з населення збираються, а до НАК «Нафтогазу» вони не доходять». До розмови долучився і Луцький міський голова Богдан Шиба, який розповів, що його виправдала Генпрокуратура і всі його дії щодо котельні визнані законними. «А те, що зараз відбувається через борги облгазу перед НАК «Нафтогаз Україїни», і понижують тиски для всієї області – оце правда», – наголосив він.
«Ситуація ненормальна. Я розумію, але не підтримує позицію міського голови. Розумію позицію «Нафтогазу» і пропонував довести свою правоту через правоохоронні органи. Натомість державну позицію повинні зайняти владці ОДА.«НАК «Нафтогаз» веде свою діяльність, міський голова – свою, а ОДА завжди відповідає за це. Займіть державну позицію», – резюмував Олексій Тріколіч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ананімка Показати IP 7 Листопада 2008 17:17
а Тріколіч ше той чувак: http://noviny.narod.ru/VV-00000083.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus