USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у Луцьку перейти на автономне опалення

5 Жовтня 2018 18:38
Окрему квартиру не можна переключати від централізованого на автономне опалення, а от будинок в цілому – можливо.Переобладнання системи опалення призводить до розбалансування внутрішньобудинкової системи опалення, яка належить до інженерної системи будинку як цілісного майнового комплексу. Для того, аби відключити будинок, треба згода всіх мешканців.

Про це йдеться у відповіді ДКП "Луцьктепло" на запит ІА "Конкурент".

Процедура надання дозволу на відключення споживачів від централізованого опалення та гарячого водопостачання визначається Порядком відключення житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, який затверджено наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства.

Внесені до Порядку зміни, які набули чинності 14.12.2007 р., унеможливлюють відключення від централізованого опалення та гарячого водопостачання окремих квартир (приміщень) у багатоквартирному будинку, а лише можна це зробити в цілому будинку за рішенням загальних зборів за згодою всіх власників (уповноважених осіб власників) приміщень в житловому будинку, оскільки системи опалення та гарячого водопостачання будинку є спільною власністю всіх власників приміщень у багатоквартирному будинку.

Відповідно до ч. 2 п. 25 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється.

Власник квартири, що припустив самовільне переобладнання, зобов'язаний за свій рахунок привести це приміщення до попереднього стану.

Також варто зазначити, що несанкціоноване відключення від мереж централізованого опалення не передбачає припинення нарахування плати за послуги з централізованого опалення за чинними тарифами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 5 Жовтня 2018 19:19
Дуже просто... продай свою квартиру і купи з автономним опаленням.
Andrij Показати IP 5 Жовтня 2018 20:48
Знаю багато умнiкiв якi вже пiсля 2007 року переобладнали каартиру на автономне опалення.... Корупцiя процвiтаэ, хто маэ грошi тому закон не писаний i покарання не буде....нажаль :(
лучанин Показати IP 5 Жовтня 2018 21:01
То вiдключення будинку цiлого на врливаэ на загальну систему а квартира впливаэ. Тобто коли хтось з осбб без попередження вимкне весь будинок то це нормальна а коли в квартирi лишаться изольованi стояки а людина собi поставить котла то це злочин який руйнуэ всю систему. Не смiшiть людей вам просто буде невигiдно подавати теплоносiй на декiлька квартир в яких мешкають лготники.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus