USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Черняк, Аденауер і Джиллет. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

5 Січня 2010 09:11
Сьогодні день народження відзначають журналіст Микола Вересень, письменник Умберто Еко та керівник групи зі зв ’язків з громадськістю ВАТ \"Волиньобленерго\", журналіст Василь Черняк.
Василю Черняку сьогодні виповнюється 51 рік. \"ВН\" щиро здоровить іменинника і бажає, здоров’я, достатку і такої ж невичерпної душевної доброти.
50-річний ювілей святкує сьогодні український журналіст і телеведучий Микола Вересень – автор програм «Табу» і «Без табу».
418 років тому народився султан Імперії Великих Моголів Шах-Джахан, відомий тим, що збудував для себе і своєї дружини Мумтаз-Махал одне із семи чудес світу – мавзолей Тадж-Махал.
У цей день 1855 року у штаті Вісконсін народився Кінг Кемп Джиллет – американський винахідник перших безпечних бритв, засновник фірми «The Gillette Company».
У 1876 році у Кельні народився Конрад Аденауер – перший федеральний канцлер ФРН, один із найвідоміших політиків Європи.
1921 року в родині протестантського священика у Швейцарії народився Фрідріх Дюрренматт – один із найвідоміших драматургів ХХ століття, майстер детективу, гротеску і фантастики.                                                                    
У 1931 році народився американський актор Роберт Дюваль – володар «Оскара» 1983 року, відомий своїми ролями у фільмах «Військово-польовий госпіталь», «Хрещений батько» і «Апокаліпсис сьогодні».
У 1932 році народилася Раїса Горбачова – дружина екс-президента СРСР Михайла Горбачова. Цього ж року народився італійський учений-філософ і письменник Умберто Еко – автор відомих романів «Ім’я троянди» і «Маятник Фуко».
Цього дня 64  роки тому народилась американська акторка Дайан Кітон – володарці премії «Оскар» за 1977 рік, яка стала відомою завдяки ролям у трилогії «Хрещений батько».
41-річчя святкує сьогодні відомий американський рок-музикант Мерилін Менсон.
Зороастрійці сьогодні відзначають день Зервана-Карана – день непізнаного часу, який захищає від зла. У цей день будинки прикрашають соснами і ялинками.
Мешканці Балкан святкують нині національне релігійне свято Туціндан – «хмарний день», пов\'язаний із хрещенням місцевого населення 800 років тому. Обов’язковою стравою на столі має бути запечена індичка або гусак.
У 1585 році у Львові було створено Ставропігійне Братство для захисту православного населення і розвитку друкарської справи.
У 1769 році шотландський механік Джеймс Уатт отримав патент на першу парову машину.
В цей день 1895 року в австрійській газеті «Wiener Presse» опублікована стаття про те, що німецький учений Вільгельм Рентген відкрив ікс-випромінювання.
5 січня 1968 року розпочалась «Празька весна» – період політичної лібералізації у Чехословаччині. У цей день першим секретарем ЦК Компартії країни став Александр Дубчек, який розпочав ліберальні реформи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus