USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Червонокнижна» очеретянка на Любешівщині – під загрозою зникнення?

29 Жовтня 2008 15:27
Локальне очищення русла річки Прип’ять викликало обурення закордонних організацій по охороні природи. Про це розповів 28 жовтня начальник управління водного господарства РДА Петро Горщар під час колегії Любешівської райдержадміністрації, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Природоохоронні організації з Молдовії, Росії та інших країн надіслали на минулу сесію Любешівської райради листи з проханням припинити очищення русла річки. На їхню думку, такі дії мають негативний вплив на популяцію очеретянки, яка занесена до Червоної книги.
 
Проте таке звернення голова Любешівської РДА Василь Корець сприйняв із жартом. «Якщо їм так треба та очеретянка, то ми можемо розвести її стільки, скільки їм потрібно на душу населення», – сказав він і додав: «Якби вона була хоча б розміром як страус, то можна було б задуматися, а так вона за горобця менша в півтора рази».
 
Василь Корець не бачить небезпеки для популяції очеретянки, оскільки, як він стверджує, у Любешівському районі цей вид птахів далеко не рідкість. А річку, на його думку, все ж таки необхідно почистити для її нормального функціонування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus