USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чеські фермери приєднаються до протестів проти українського імпорту, – ЗМІ

14 Лютого 2024 10:19
Чеські фермери наступного тижня приєднаються до міжнародного протесту аграрних організацій Центральної та Східної Європи через аграрну політику Євросоюзу та імпорт дешевшої продукції з України.

Про це повідомляють Novinky.

«У рамках масової акції, яка відбудеться 22 лютого, вони влаштують протестну ходу до прикордонних переходів, де зустрінуть колег з інших країн» – йдеться у повідомлені.

Ще до цього частина аграріїв у понеділок, 19 лютого, збирається вирушити з важкою технікою до Праги, де хочуть перекрити трасу.

«Ми не можемо виключити, що прикордонні переходи та дороги будуть заблоковані», – сказала речниця Аграрної палати Барбора Панкова.

Читати ще: Польський міністр вибачився за розсипане на кордоні українське зерно

Вказується, що представники сільськогосподарських організацій з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Литви та Латвії у понеділок та вівторок обговорювали з єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським проблеми, пов’язані з політикою ЄС та її впливом на сільське господарство Європи. Аграрії передали єврокомісару свої вимоги.

«Йдеться про компенсацію фермерам за дотримання нових правил, пов’язаних із захистом навколишнього середовища, полегшення у сфері бюрократії та прозорість системи субсидій, а також про регулювання української продукції, що прямує на ринок ЄС», – пояснюють у повідомлені.

Фермери погрожують, що якщо Єврокомісія не представить план вирішення цих проблем, акції на прикордонних переходах можуть бути повторені.

Читати ще: Блокування станції Ізов. Польські фермери почали перешкоджати залізничним перевезенням агропродукції з України

Єврокомісар із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав Польщу, Угорщину й Словаччину зняти одностороннє обмеження на імпорт зерна з України, бо ЄС розробив альтернативні механізми. Останні допоможуть захистити європейських фермерів від надлишків української продукції.

12 лютого польські фермери розпочали акцію протесту перед пунктом пропуску «Зосін-Устилуг». А з 9 лютого 2024 року на території Польщі триває акція протесту перед пунктом пропуску «Дорогуськ–Ягодин».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus