USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Протест фермерів у Чехії: вимагають більше субсидій і менше бюрократії

19 Лютого 2024 14:28
Чеські фермери у понеділок, 19 лютого, на 500 тракторах, вантажівках та іншій великій сільгосптехніці влаштували протест біля будівлі Міністерства сільського господарства у Празі.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на dpa.

Вони незадоволені зростання витрат і екологічними нормами ЄС.

Акція протесту спрямована проти програми ЄС «Європейський зелений курс» (Green Deal), яка має на меті досягнення кліматичної нейтральності в блоці до 2050 року. Фермери засуджують правила, пов’язані з цією ініціативою, як надто обтяжливі і кажуть, що від них вимагають занадто багато.
Фермери також гніваються на уряд прем’єр-міністра Петра Фіали, заявляючи, що вони потребують більше субсидій і менше бюрократії від влади.

На своїй акції протесту в понеділок вони тримали плакати з написами «Врятуйте вмираюче сільське господарство» і «Зупиніть бюрократичний терор».

Хоча багато вулиць у центрі міста було перекрито, великого транспортного хаосу вдалося уникнути.

Міністр сільського господарства Марек Виборний заявив, що він хотів би бачити переговори за круглим столом, а не протести, які паралізують Прагу. Він також звинуватив фермерів у тому, що вони мають політичні цілі.

«Європейський зелений курс» – це пакет законів ЄС, які покликані дозволити Європі досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. Зміни в законодавстві включають, серед іншого: обмеження на використання пестицидів і добрив. Вони також включатимуть реалізацію стратегії «від ферми до столу», яка спрямована на забезпечення більш здорових продуктів харчування.

Нагадаємо, в Україні наразі заблокованими для вільного руху вантажівок є «Ягодин – Дорогуськ», «Угринів – Долгобичув», «Устилуг – Зосін», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребенне» та «Краківець – Корчова» через протест польських фермерів, які відновили блокаду кордону з Україною 9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus