USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Четверо бійців ООС загинули, двоє поранені: на Донбасі чергове загострення

26 Березня 2021 19:23
Бойовики на Донбасі вчергове порушили режим припинення вогню. В результаті ворожого обстрілу двоє українських військових отримали поранення, а четверо – загинули.

Про це повідомило командування ООС, пише РБК-Україна.

Проросійські бойовики обстріляли українські позиції поблизу Шумів. Обстріл вівся з заборонених мінометів калібру 82 міліметрів, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

«В результаті обстрілу чотири військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Пораненим воїнам оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу», – заявили у штабі.

На обстріл з боку окупантів українські військові відкрили вогонь у відповідь. Українська сторона вже повідомила про інцидент представників ОБСЄ через Спільний центр контролю та координації.

Українська сторона дев’ять разів намагалася зупинити обстріл біля Шумів Донецької області. Дії бойовиків є «провокацією в чистому вигляді». Про це в ефірі телеканалу НАШ заявив радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович, пізніше повідомили на сайті.

«Це провокація у чистому вигляді, судячи з того, що там відбулося, бо, за попередніми даними, наша сторона СЦКК дев’ять разів намагалася зупинити вогонь через Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, але росіяни не припинили вогонь, незважаючи на отриману інформацію про те, що загинули наші військові», – заявив Арестович.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі збирається на екстрену внутрішню нараду через обстріл і загибель військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Березня 2021 19:48
Міномет. Молот? Свіноборонпром далі заробляє криваві гроші.
Атошник з передової Показати IP 26 Березня 2021 20:19
Оце СЦКК, як ми ще називаємо СЦиКуни, взагалі непотрібний підрозділ. Толку з них ніякого! О 18-19 вони йдуть спати, а вранці о 07.00 розпитують: ,,хлопці щось було? хтось стріляв? а це приходи були чи виходи?" Намагалися зупинити вони вогонь! Не смішіть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus