USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Четверо маленьких волинян лікуються через укус скаженого кота

17 Жовтня 2016 11:25
Понад сотню звернень волинян щодо укусів тварин зафіксували в області, а одне з сіл визнали пунктом, неблагополучним щодо сказу.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 жовтня.

Як поінформувала директор державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко, в області турбує питання підвищення захворюваності на сказ серед тварин, що передається через укуси хворих тварин. Кількість звернень громадян у зв’язку з укусами тварин значно підвищилася. Таких звернень зареєстрували понад 100, найбільше – у Луцьку, Нововолинську, Ковельському, Ківерцівському, Луцькому районах. Загрозу становлять і домашні тварини, які не щеплені, та бродячі тварини.

Останній випадок зафіксували у селі Метельне Ківерцівського району, де агресивно поводився невідомий кіт, покусавши та подряпавши дев’ятьох жителів. Безпосередньо з ним контактували шість осіб, чотири з яких – діти віком від 5 до 16 років. Усім цим особам призначили курс лікування антирабічними вакцинами. Під час обходів опитали понад 130 осіб, провели протиепізоотичну комісію. Село оголосили неблагополучним пунктом сказу. Відповідно до цього здійснюють імунізацію проти сказу домашніх тварин (вже щеплено понад 100).

Разом з тим, волинська регіональна лабораторія ветеринарної медицини провела майже 600 досліджень на сказ, виявила 54 результати серед тварин. Нині область забезпечена антирабічною вакциною для профілактики та лікування постраждалих від укусів тварин і людей. Для органів місцевого самоврядування лишається актуальним питання боротьби з безпритульними бродячими тваринами, адже один існуючий притулок у Луцьку, де перебувають 300 тварин, є єдиним закладом і його недостатньо для всієї області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дак Показати IP 17 Жовтня 2016 12:24
сельские коты контактируют с котами, ушедшими в леса, которые, в свою очередь, контактируют с бешенными лисицами, охотящимися на этих котов. Результат - укушенные люди, "непонятно" как заразившимися бешенством котами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus