USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Четверо волинських гірників, які травмувалися через обрив ліфта на шахті, досі на лікуванні

11 Серпня 2021 17:51
Четверо з п’яти волинських гірників, які травмувалися на шахті № 9 через обрив ліфта, досі не повернулися до роботи і проходять амбулаторне лікування.

Про це Суспільному розповів лікар-хірург Нововолинської центральної міської лікарні Тарас Родзь.

Один з травмованих повернутися у професію більше не зможе.

Лікар розповів: після госпіталізації усі травмовані були прооперовані, дехто переніс кілька оперативних втручань. Нині четверо гірників лікуються вдома. «Один з них отримав важку травму з переломом стегна, з внутрішньосуглобовим переломом колінного суглобу, значними зміщенням. Він вже не зможе повернутися до своєї професії, і швидше за все, отримає інвалідність», – каже Тарас Родзь.

Читати також: Один із гірників, постраждалих у нововолинській шахті, втратив працездатність

Ліфт, який зірвався з шахтарями 4 квітня, знову працює. Декілька місяців підйомник був опечатаний.

«Ми провели ревізію підйомних установок, вони сьогодні працюють справно. Зараз визначається, хто винен. Але то питання комісії», – розповів директор шахти №9 Володимир Юрків.

Зі слів керівника копальні, розслідування комісії нещасного випадку у шахті на завершальній стадії, але ще триває.

Як ми писали, 4 квітня, орієнтовно о 20:00 на шахті №9 кабіна ліфта, який спускав гірників під землю, на великій швидкості обірвалася. Внаслідок аварії ушпиталили дев’ятьох гірників, чотирьох після огляду відпустили на амбулаторне лікування.

Після аварії один з двох ліфтів, який опускає гірників під землю, опечатали. Інший справний, але шахтарі в копальню не спускаються. На час слідства на шахті призупинили видобувати вугілля.

Станом на 10 серпня Нововолинська шахта №9 досі на простої. З 29 липня на копальні через борги відключили електроенергію. 600 гірників чотири місяці не отримують заробітну плату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus