USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Четверо волинян уникли криміналу, бо добровільно здали зброю

27 Березня 2010 10:58
Із середини лютого на території Волинської області розпочався місячник добровільної здачі зброї, який триватиме до 31 березня цього року.

Завдяки пропаганді і нагадуванню про незаконність зберігання незареєстрованої зброї, до міліції волиняни здали 39 одиниць вогнепальної зброї. Окрім того, вісім газових пістолетів і револьверів, 150 різних боєприпасів.

Три одиниці добровільно зданої зброї передали на склад озброєння обласного МВС і там знищили.

За час проведення місячника від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї правоохоронцями Волині фактично звільнені чотири громадянина. Вони добровільно здали зброю та боєприпаси.

«Аналізуючи результати проведення такого типу заходів, можна стверджувати, що до цього часу до органів внутрішніх справ здають зброю та боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни, які знаходять під час проведення земельних робіт, на будівництві та при ремонтах старих будівель», - зазначив заступник начальника УГБ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Анатолій Шумік.

Тож міліція закликає волинян скористатися акцією та добровільно здати зброю або ж зареєструвати її, якщо є законні підстави.

ВЗГ УМВС України у Волинській області
нагадує, що носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї - окрім мисливської гладкоствольної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus