USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чого бракує луцькому вокзалу? ФОТО. КОМЕНТАРІ

4 Листопада 2013 08:20
Користуватися послугами залізниці у Луцьку зручно: по-перше, відносно дешево; по-друге, «краще довше поїздом їхати, ніж такими дорогами» - діляться із журналістами Волинських Новин своїми враженнями ті, хто подорожує.

ДО ДНЯ ЗАЛІЗНИЧНИКА

Після реконструкції луцького вокзалу їздити стало ще приємніше. Зовні все красиво, ніяких докорів немає. Чи все так злагоджено в організації роботи станції, як у перший день її відкриття минулого року, та чи виправдовує насправді вокзал свій новий імідж – розповідають пасажири.


ОДИН РІК ПОТОМУ
Загалом усе задовольняє. Вокзал теплий і чистий, персонал привітний. «Є де почекати поїзда: влітку – на вулиці, взимку – всередині. Однаково затишно», - розповідає студент Віталій.
Проте зауваги все ж є.

ПРИДБАННЯ КВИТКІВ
Купити чи забронювати квитки можна в Інтернеті – це зручно, але не для всіх і не завжди.
Пенсіонер Василь скаржиться: «Замовити квиток наперед в касі не можна, треба одразу купувати, а як приходиш купувати - то їх вже нема. А вагони потім напівпорожні відправляються. Інтернетом не користуюся – не вмію».

ЯК КУПИТИ КВИТОК В ІНТЕРНЕТІ


Зауважимо, для того, щоб придбати квиток через Інтернет, потрібно зайти на офіційний сайт Укрзалізниці, де в запропонованому меню обрати пункт «Пасажирам», далі – «Оплата квитків Online» і заповнити відповідні комірки.

Так само існують різні сайти, які спеціалізуються лише на замовленні та резервуванні квитків. До прикладу, найбільш популярний TICKETS.UA, де в меню потрібно обрати вид квитків і знову ж таки заповнити комірки.

Обрати можна і тип вагону, і місце. Якщо ви вирішили придбати квиток одразу, його можна проплатити банківською картою.

«Після оплати Ви отримаєте 16-значний код. Пред'явивши даний код, Ви без черги і доплат зможете отримати свій квиток у будь-якій касі «Укрзалізниці». Граничний термін отримання замовлених проїзних (перевізних) документів в квитковій касі – 15 хвилин до відправлення поїзда», - йдеться на сайті TICKETS.UA.

У разі, якщо ви лише бронюєте квиток, процедура дещо інша: «Ви оплачуєте тільки вартість послуги бронювання квитка. Після оплати Ви отримуєте 14-значний цифровий код. Після пред'явлення коду в будь-яку касу «Укрзалізниці» Ви можете викупити зарезервований квиток, сплативши вартість квитка касиру. Граничний термін викупу квитків у касі визначається «Укрзалізницею» і буде вказаний в розділі «Мій квиток» після створення бронювання», - пише на сайті. Вартість бронювання - 24,50 гривні.

Натомість у студентів з всесвітньою мережею немає ніяких труднощів, однак онлайн-продаж квитків теж, кажуть, не дуже вигідний. Студент Віталій розповідає, що коли востаннє намагався забронювати квиток, то на сайті не діяла знижка для студентів.
А якщо купувати квитки, особливо до Львова, треба днів за 2-3 до поїздки, бо придбати в день відправлення – майже нереально.

ПОСЛУГИ
Скористатися туалетом дорого і не завжди можливо – запевняють пасажири. Сергій Матвійчукз Голоб до Луцька їздить часто, чоловік обурюється: туалет завжди закритий, треба шукати відповідального за це працівника і просити, щоб відкрив.
Крім того, туалети не пристосовані для людей з обмеженими можливостями.

Не кожному по-кишені і кімната відпочинку на станції «Луцьк». Олег із Чернігівщини розповідає, що коли йому доводиться довго чекати до відправлення, то краще цілу ніч просидить у залі, аніж заплатить близько 100 гривень за кімнату.

Також люди нарікають, що на вокзалі немає банкоматів та терміналів, працює лише одна-дві каси, а у залі очікування на щиті не висвітлюється час.

Поза тим, пасажири зауважили, що довкола станції багато безпритульних собак, які, зі слів студентки Оксани, навіть сплять інколи на рейках. А пенсіонерка Марія з Ковеля пошепки розповідає, що на вокзалі майже не видно міліції.

Своєю чергою, начальник вокзалу Анжела Аладова відмовилася давати коментарі з приводу роботи свого персоналу.

Загалом до Укрзалізниці в пасажирів теж є зауваження
До прикладу, Вадим Мельник із Київщини, щоб добратися з Луцька додому, мусить чекати цілий день: «Зробили б хоч 2-3 рейси на добу: зранку, після обіду і ввечері, а то тільки один є – вночі». Студент Віталій просить, щоб повернули сполучення Ківерці-Підзамче, а чернігівець Олег наполягає, щоб потяг із сполученням Ковель-Чернівці «запускали» частіше, аніж раз у два дні.

Пасажири скаржаться: у вагонах холодно, розклад руху поїздів скоротили, а в дизелях познімали вагони.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
пасажир Показати IP 4 Листопада 2013 08:39
Ще можу додати - на всіх нормальних вокзалах на перонах є навіси. А то виходиш з поїзду, на вулиці дощ періщить, а парасольку доводиться хіба що в зубах тримати, бо руки зайняті. Так само і сідати в поїзд. А якщо сонце так пече, що всередені сидіти неможливо, бо можна зваритися, а на вулиці, де вітерець, теж неможливо, бо сліпнеш і жаришся як те курча в духовці.
укрзалізниця до пасажир Показати IP 4 Листопада 2013 14:55
Замовте собі послугу "Парасолька": за 200 грн. на годину наш працівник триматиме над вами парасольку та супроводжуватиме вас по всій території залізничного вокзалу.
Таки да Показати IP 4 Листопада 2013 10:14
Що правда то правда, толку з того фасаду, якщо на пероні - гола пустеля
укрзалізниця до Таки да Показати IP 4 Листопада 2013 14:57
Пасажири повинні нарешті зрозуміти, що в Україні пасажири для того, щоб процвітало керівництво залізниці.
пасажирУ Показати IP 4 Листопада 2013 10:17
Таке роблять на тих вокзалах, де інтенсивний рух поїздів і пасажіро-потік великий, а у Луцьку 2-3 поїзда-електрички у день - то і так добре, що таке зробили!!! Ви і за те що зробили не подякуєте, все мало, мало... P.S. Фото гарні!!!
Александр Показати IP 4 Листопада 2013 10:42
А было бы лучше, чтобы был не вокзал с фасадом, а барак с крышей. Нам что, эстетика нужна? Нам нужно чтоб на голову не капало и не припекало!
ххх Показати IP 4 Листопада 2013 11:44
чого найбільше бракує, то це маршрутів-сполучень різного значення.Пустили рейковий до Львова,а як до нього добиратись думайте самі, відремонтували туалет і відразу закрили. Зимою бомжі подякують за нове приміщення.
www до ххх Показати IP 4 Листопада 2013 12:27
Вже одна зима була! Не дякували, бо був порядок!!!
Пасажир Показати IP 4 Листопада 2013 12:43
багато помилок у тексті.
полісся Показати IP 4 Листопада 2013 13:00
Бракує луцькому вокзалу ,це:навіс на перроні,та потрібно збільшати маршрути сполучень.Треба відновити поізда:Луцьк-Киів,Львів -Санкт-Пітербург,Луцьк-Запоріжжя .Та відкрити нові маршрути:Ковель-Херсон,Ковель- Маріуполь,Луцьк-Харків та інші....................
poezd до полісся Показати IP 4 Листопада 2013 14:53
Ці побажання у скриню Укрзалізниці, а то розмріялись, ніби місцева влада чарівники!:)
укрзалізниця до полісся Показати IP 4 Листопада 2013 15:01
Ніяких рейсів не бракує - ці пасажири вже знахабніли вкрай))) А маршрутчики за що будуть жити, з чого будуть хабарі носити? Про це ніхто не подумав))) Все тільки б для пасажирів. Вважайте не вдавіться. Треба ще й ті потяги зняти, бо великий травматизм, і вокзал замурувати - довше ціліший буде))) А пасажирів, що недовольні, на Соловки уран шуфлювати.
Anonymous Показати IP 4 Листопада 2013 13:51
Вообще, с этого аппендикса добраться хоть куда то НЕВОЗМОЖНО !!!! вот поехать на восточную Украину нужно как минимум сделать 1 пересадку в каком то задрыпанске через который проходит много поездов, а у нас вокзал видимо как экспонат стоит. Лучше бы железную дорогу проложили что бы сюда больше поездов заезжало. Например где то после Ровно ветку на Луцк проложить и потом на Ковель
DaBassУ до Anonymous Показати IP 4 Листопада 2013 14:54
Ку-ку...:(
Anonymous до DaBassУ Показати IP 4 Листопада 2013 15:54
это кто ж такой сильно умный?
укрзалізниця до Anonymous Показати IP 4 Листопада 2013 15:06
Всі ці питання до царів династії Романових - вони цю залізницю будували))) А ми мусимо мордуватися з тим, що маємо. при цьому враховуйте повну відсутність мізків, руки, що виросли з дуп, та безмежну жадобу бабла, підкріплену лютою ненавістю до народу))) Це зараз наш 3,14дарасизм вас всіх дивує. Коли ж ввійдемо в Європу, всі стануть толерантні і нас полюблять)))
Гості в шоці! Показати IP 4 Листопада 2013 22:41
Ви ще не розказували про таке луцьке чудо як вокзальний готель. Такого придурства не бачили навіть в радянські часи. Приїхали ми транзитом з Польщі зранку, щоб увечері виїхати на Київ. Виявляється, щоб перебути у вокзальному готелі з 8 ранку до 18 години вечора, треба платити у вас аж за дві доби! Або гуляти до 13 години і аж тоді селитися на декілька годин. Люди не можуть не помитись не передягнутись. Придурки з Укрзалізниці - агов - привіт вам від вдячних гостей з-за кордону!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus