USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чоловік встановив національний рекорд: на дошці доплив з Києва до Одеси

11 Вересня 2018 07:40
Двадцять шість днів наодинці з дикою природою. Майже тисяча кілометрів на хиткій дошці. Антін Бондаренко, рекордсмен Книги Рекордів України, ночував де завгодно: і на дошці, і в наметі, і в закинутих приміщеннях, і навіть у трубі, пише expres.ua.

“Останні кілометри маршруту, — коментує відчайдух, — були найважчі. Відкрите море, сильний вітер, великі хвилі. Що допомагало в екстремальних умовах? Молитви рідних і близьких мені людей, ікони Богородиці та Миколи Чудотворця, які взяв з собою в дорогу, а ще підтримка всієї України. Телефонували і з Запоріжжя, і з Дніпра, і з Рівного, і з Коблева, і з Одеси. Вітали, попереджали про зміни погоди, запрошували на чай. Такі спілкування, лаконічні, але щирі, додавали сил і упевненості, що таки дійду до фінішу і здолаю на дошці найдовший маршрут”.

Одеса зустріла героя прохолодною погодою. Але, як жартує Антін йому було гаряче: від позитивних емоцій, які зашкалювали, від обіймів і поцілунків. Він зробив це. Він став першим в Україні, хто на снап-борді, проплив від Києва до Одеси, без супроводу та допомоги.

“За 26 днів я засумував за домашньою кухнею та домашнім затишком, — каже рекордсмен. – Тож коли мене запросили до столу, не відмовився. Тих привітних людей бачив вперше. А хіба це мало значення? Розпитували про мандрівку, захоплювалися мужністю, частували борщем і навіть налили горілочки. Щоправда, від напою делікатно відмовився. Цей проект уже став історією, але екстрим на воді, випадкові зустрічі, спілкування, моральна підтримка, — ніколи не зітруться з моєї пам’яті”.

Завершальний відрізок маршруту від Херсона до Одеси, а це понад 300 кілометрів, Антін Бондаренко пройшов за чотири дні. Тобто щодоби долав на дошці в середньому 60-75 кілометрів. Частково мандрівнику сприяв вітер, який дув у спину. А ще протягом тритижневої подорожі відчайдух навчився вправно керувати дошкою, загартував м’язи рук, ніг та спини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus