USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Чоловік створив із паперу справжнє містечко. ФОТО

23 Серпня 2012 14:26
28-річний Володимир Кріса із села Великі Гаї Тернопільського району змайстрував містечко із паперу.

Про це пише «Gazeta.ua».
Серед його макетів ‒ Ейфелева вежа, Кельнський собор, замок Нойшванштайн, а ще ‒ залізниця із потягами та великим вокзалом. І це ще не повний перелік відомих споруд, відтворених хлопцем.
Володимир Кріса макетами захопився два роки тому.
«Моделювання – це лише одне із моїх хобі. Я люблю залізницю. Мене з дитинства називали ходячою енциклопедією. Добре знаю географію та астрономію. А тут захотілося проявити один зі своїх талантів – бо того, що в голові, ніхто не бачить. Спочатку зробив один поїзд, потім другий. Вдалося. Задумав відтворити колію і станцію, вокзал, електричні опори. Так виникла ідея створити щось грандіозне, що і на виставці можна було би показати», ‒ сказав він.

Хлопець не має інженерної освіти та ніде не подорожував.

«Ще учнем я був у Словаччині на колоквіумі. Ніде не подорожував, тому цікаво було відтворити відомі споруди. Дуже хочу побачити їх у реальності. Деякі витинанки знайшов в інтернеті, деякі зробив сам. Малював у фотошопі, роздрукував на принтері, а далі вже вирізав і клеїв усі деталі звичайним «ПВА». Прикидав масштаб, щоб було якомога реалістичніше. Було дуже захопливо відчути себе інженером-конструктором. Додавав і багато своєї фантазії. Так, із будівлі Московського держуніверситету імені Ломоносова зробив вокзал. У нас у Великих Гаях вокзалу нема, а в мене ‒ є. Крім назви, ще й тризуб і емблему села на ньому почепив», ‒ зазначив Кріса.

Поїзди у його містечку – радянські, а от собори усі ‒ закордонні.

«У Радянському союзі були найпотужніші потяги. Тому і робив наші локомотиви. Навіть їздив фотографувати поїзди, щоб виглядали, як справжні, ‒ пояснив Володимир. ‒ А собори готичні дуже подобаються. Отож, взявся за іспанську Саграду Фамілію і Кельнський собор. Хоч маю і московський храм Василія Блаженного. У світі важко знайти в одному місці і потужну техніку, і красиві будівлі, а в мене на макеті все є. Містечко ніяк не називав. Нехай буде Великі Гаї Володимира Кріси».














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Руслана Показати IP 23 Серпня 2012 17:02
Оце хлопець терпіння має!!!
Вінстон Показати IP 24 Серпня 2012 09:38
Клас!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marian Показати IP 31 Жовтня 2012 17:59
Perfect!
Ніна Ф Показати IP 19 Серпня 2013 11:00
Молодець!Терпіння йому, достатку (з таким хоббі це досить суттєво), натхнення!!!
Лерка Показати IP 28 Серпня 2014 09:16
Украина?
влад Показати IP 19 Жовтня 2014 19:39
супер молодець!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!професіонал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сонька Показати IP 16 Листопада 2014 10:34
Супер! Молодец!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus