USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Міліція у Луцьку візьметься за водіїв, які паркуються абиде

13 Травня 2014 20:56
Проблему паркування автомобілів у центрі Луцька вирішать. Зокрема, пропонують два варіанти: зняти заборонний знак, таким чином дозволивши зупинку, або чіпляти пам’ятки під двірники автомобіля.

Про це стало відомо під час круглого столу в Управлінні ДАІ Волинської області з представниками громадськості сьогодні, 13 травня.

Представники громадських організацій просять навести лад із паркуванням автомобілів по проспекту Волі, зокрема біля магазину Пано та Карамель-кафе. З їх слів, там дуже часто тимчасово зупиняються автомобілі, аби висадити пасажирів. Це, своєю чергою, заважає руху інших автівок та громадського транспорту.

Нагадаємо, раніше представники ГО «Автомайдан Волинь» ініціювали акцію "стоп-хам" - на лобове скло порушників зі сторони водія клеїли попереджувальні наклейки. Наразі активісти нарікають, що свого часу на наряди міліції, які вирішили б проблему, доводилося довго чекати.

Натомість виконувач обов’язків начальника УДАІ УМВС України у Волинській області майор міліції Андрій Бондарук зазначив, що це питання має й інший бік конфлікту.

«Ми можемо це робити, але людям в центрі теж треба десь виходити, особливо тим, хто приїздить в дитячу поліклініку. Наряд в центрі міста у нас є і за потреби виїжджає на виклики», - зазначив він.

Працівники Державтоінспекції також пояснюють, що не завжди можуть покарати порушників. Мовляв, коли в автомобілі немає водія, то згідно із законодавством вони не можуть діяти – знімати номерні знаки чи викликати евакуатора. Адже автомобіль можуть припаркувати і люди, які працюють поруч і залишають автомобіль на цілий день.

Тож, Андрій Бондарук запропонував організувати з громадськістю спільні групи, які почергують в тих місцях кілька днів. Тоді ж вирішать, як можна усунути цю проблему. Можливо, каже він, варто буде там зняти дорожній знак. А ще учасники зустрічі запропонували розробити пам’ятки, які кластимуть під двірники автомобіля з написом на кшталт «Не порушуй правил дорожнього руху – поважайте інших».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
13 Показати IP 13 Травня 2014 21:18
тоді вул. С.Бандери, а також всі прилеглі двори по пр.Волі будуть заставлені транспортом, після чого люди, які в них проживають будуть обурені.
знаю Показати IP 13 Травня 2014 21:29
візьметеся особливо за круті машини.
лпдмуа а простише и Показати IP 13 Травня 2014 21:53
за шо невізьмуться всюди ж-па : Невже неможна в кожному району виділити землю і облаштувати сучасну стоянку на якій розмістити сто-дати робочі місця : вичити думку людей неробити із них ідіотів і портити нерви : Е в міській раді мініціпали хай перепишуть всі автомашини під техніку-зйомку дальше дільничий складае протоколи підніміть штрафи спочатку 100гр дальше 200- 300-400- як дойде до тисячі то вигідніше буде тримати автомашину на стоянці : Е другий вихід покажить приклад зробіть на волині висотні гаражі в кожному районі :- Якого х-на ви своі ж-пи постійно за границью возити ви що небачити як там рішають питання : В державі іде вже громадяська війна ментам треба дати можливість захищати державу-вступати в бій а ви дальше крадетети -крадети вже і 10 соток вільной землі в луцьку незалишилось все позабудовували -думаете для себе ? і люди розумні а завжди керують нами дебіли і злодіі
Лучанка Показати IP 13 Травня 2014 22:04
Перш ніж приймати будь-які рішення стосовно паркування,необхідно влаштувати парковки,а тоді вже карати за неправильне паркування.Зрештою їх в нашому місті одиниці,а автомобілі щороку більшає.А то взяли собі за моду спершу карати,а вже потім думати.Чиніть навпаки,то буде якийсь толк в таких рішеннях.
лучанин Показати IP 13 Травня 2014 22:08
спочатку необхідно зробити в центрі (і не тільки) місця для зупинки авто та стоянки, а тоді вже штрафувати та клеїти ті ідіотські наклейки. А на сьогоднішній день зупинитись в центрі не порушуючи правил не можливо.
Вільна Волинь Показати IP 13 Травня 2014 23:34
За себе нехай візьмуться спочатку... А то як патрулюють, то і під знаками стоять
Лучанин Показати IP 13 Травня 2014 23:47
Шановне товариство.. хочу нагадати вам, що за яйки треба взяти того , хто дозволив будувати у центрі торгові центри, магазинчики та офіси не вимагаючи облаштування паркінгів для відвідувачів... Той самий ЦУМ не виключення.. А ще машрутні зупинки кожні 200м. Де можна і де не можна (по правилам ДР). А про СТАРИЙ РИНОК (точніше сказати СМІТНИК У ЦЕНТРІ СТАРОГО МІСТА) я взагалі мовчу.. з їхніми ранковими розгрузками товару по серед дороги.. і смітниками..
123 Показати IP 14 Травня 2014 07:56
Наскільки я чув то Поха запропонував, а Бондарук погодився. Пишіть правду!
гпз Показати IP 14 Травня 2014 08:43
і про гпз не забудьте особливо під гуртожитками на дружби народів
Ксю Показати IP 14 Травня 2014 10:37
перш ніж когось карати, зробіть парковки, щоб кожен міг поставити свій автомобіль на стоянку? А тепер риторичне запитання? Чому в центрі міста дали дозвіл збудувати такий великий торговий центр без парковки?????? Чому проектанти не подумали? грошенят стало шкода на підземку? Вся біда в тому що наша влада не шукає шляхи вирішення проблеми, а тільки думає як підвищити штрафи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus