USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чому фракція «Самопоміч» не з’явилася на сесію міськради

8 Червня 2017 11:55
Депутати від фракції «Самопоміч» не з’явилися на пленарне засідання позачергової сесії міськради, де розглядали питання про поновлення на посаді екс-секретаря міськради Юлії Вусенко.

Інформаційному агентству Волинські Новини Юлія Вусенко відмовилася пояснювати, чому фракція «Самопоміч» у повному складі відсутня під час пленарного засідання позачергової сесії міськради 8 червня. Вона порадила звернутися за коментарем до голови фракції.

Своєю чергою, голова фракції «Самопоміч» у Луцькій міськраді Тарас Шляхтич у телефонному коментарі ІА Волинські Новини зазначив, що позиція фракції полягає у тому, що на цю сесію немає сенсу йти.

«Рада, яка незаконно прийняла рішення про зняття секретаря, ніколи не поновить секретаря на посаді. Тому йти туди не було сенсу, це просто відбілювання окремими посадовими особами свого дуже затемненого іміджу», - пояснив голова фракції.

Власне, секретар Луцької міськради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук сьогодні під час позачергової сесії міськради зауважив, що попри політичні маніпуляції, першочерговим завданням депутатів було все ж таки дотримання законодавчих норм і виконання рішення суду. В результаті голосування обранців громади, Юлію Вусенко не поновили на посаді секретаря міськради.

Нагадаємо, вчора, 7 червня, на засідання виконкому прибула Юлія Вусенко у супроводі нардепа Любомира Зубача, закликаючи секретаря міськради Ігоря Поліщука поновити її на посаді своїм розпорядженням. Скликати сесію для того, щоб виконати рішення суду, мовляв, не потрібно. Свою позицію вона пояснювала тим, що суд виключив з мотиваційної частини рішення абзаци про те, що її поновлення на посаді є виключною компетенцією міськради.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив тоді, що виключення цих абзаців з мотиваційної частини рішення не впливає на виконання рішення суду, тому що поновлення на виборній посаді відбувається лише шляхом голосування депутатів міськради. Отже, він скликав позачергову сесію на 8 червня. Юлія Вусенко, зі свого боку, називала таку сесію «нелегітимною».

Нагадаємо, нардеп Любомир Зубач викликав обурення членів виконкому, назвавши чинну міську владу Луцька «клікою». Також він стверджував, буцімто у профільному комітеті парламенту досі не отримали лист щодо проведення позачергових виборів Луцького міського голови, хоча, як виявилося, відповідне питання розглядали під час засідання комітету 8 червня і вибори міського голови рекомендували провести 24 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Червня 2017 12:30
Така хороша в басейні була
Петро Показати IP 8 Червня 2017 13:18
" Ах как хотєлось бьіть, Ах как хотілось бьіть..." не "самонеміччю"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus