USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати не поновили Вусенко на посаді секретаря

8 Червня 2017 11:37
Депутати Луцької міської ради виконали судову постанову та розглянули питання щодо поновлення на посаді екс-секретаря міськради Юлії Вусенко.

Пленарне засідання позачергової 25-ї сесії Луцької міської ради відбулося 8-го червня.

Необхідний кворум для сесійного засідання ледь зібрали, адже депутати від фракцій ВО «Свобода», «Народний контроль», БПП «Солідарність» та об’єднання «Самопоміч» у повному складі проігнорували зібрання.

Як зауважив секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, перед сесією було засідання профільної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, де були депутати від «Самопомочі».

«На комісії був Артем Запотоцький. Крім того, Микола Федік був присутній, але йому, вочевидь, не вистачило сил прийти сюди чи що!?» - сказав Поліщук.

З його слів, першочерговим завданням депутатів під час засідання сесії було все ж таки дотримання законодавчих норм і виконання рішення суду.

Так, на початку сесії Ігор Поліщук зачитав судове рішення, де позов Вусенко частково задовольнили.

«Також в Луцькраду надійшла постанова про відкриття виконавчого провадження, де нас зобов’язують виконати рішення суду. Стягувач Юлія Вусенко, боржник – Луцька міська рада. Зауважу, що вчора на виконком прибули два нардепи від «Самопомочі», які влаштовували політичне шоу, а в Києві Андрій Парубій озвучив перерву у Верховній Раді, бо не було необхідного кворуму. Більше того, один із них, той самий нардеп від «Самопомочі» Любомир Зубач, який гастролював у Луцьку, є членом Комітету ВР із місцевого самоврядування, через це і не підтримав пропозицію провести вибори Луцького міського голови 24 вересня. Тому для них політичні гастролі найголовніше», - зауважив Поліщук.

Та додав, що за ніч у рішенні суду зникло два абзаци.

«Щодо ухвали, то за ніч там зникли два абзаци, а це не виправлення, а ситуація, яка тягне на кримінальну відповідальність. Я консультувався з багатьма суддями, які вже є на сьогодні ветерани, то вони кажуть, що таке відбувається вперше. Також я як юрист теж впереш бачу таке в українській практиці. Тому тільки можна уявити, хто дзвонив до судді, що вона мусила так вчиняти. Але це вже буде досліджувати прокуратура. Бо ж як опискою можна вважати два абзаци? На це рішення вже подана апеляційна скарга», - каже Ігор Поліщук.

Розглянувши питання «Про виконання постанови Луцького міськрайонного суду від 02.06.2017 в адміністративній справі №16/4390/17», депутати його не підтримали, віддавши лише 8 «За», на повторному було 9 та 10 голосів «За», чого не вистачило для ухвалення відповідного рішення - поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря міськради.

Головуючий на сесії зауважив, що рішення не набрало необхідної підтримки, хоча могло б бути й по-іншому, якби депутати чотирьох фракції не проігнорували засідання.

Нагадаємо, що Юлія Вусенко була кандидатурою від екс-міського голови Миколи Романюка. Хоча на час обрання секретарем вона представляла партію «Самопоміч», яка оголосила, що в опозиції до провладної «Солідарності» по всій Україні. На це депутат Юлія Вусенко тоді відповіла, що коли йдеться про секретаря, потрібно забути про партійну приналежність. Та цього не зробила й відстоювала питання завозу в Луцьк сміття зі Львова та відстоювала бізнес-інтереси сім’ї.

Її обрали на посаду секретаря 4-го листопада 2016-го року. Цікаво зазначити, що лише за 2,5 місяці цього року екс-секретарю міськради Юлії Вусенко нарахували зарплати 114,886 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrew Показати IP 8 Червня 2017 11:58
Ну, і заіпца!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus