USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У рішенні суду щодо Вусенко виправили технічну помилку

7 Червня 2017 13:54
Інформацію мотивувальної частини, у якій йшлося про порядок поновлення на посаді секретаря міськради Юлії Вусенко, виключили з рішення суду, назвавши технічною помилкою.

Виправлену ухвалу Луцького міськрайонного суду від 6 червня зачитали 7 червня під час засідання виконкому Луцької міської ради.

В мотивувальній частині ухвали було зазначено: «з огляду на виборність посади секретаря міської ради та віднесення таких повноважень до виключної компетенції відповідної ради, саме Луцька міська рада як орган місцевого самоврядування, що представляє інтереси територіальної громади у визначеній ст.24 Регламенту формі своєї роботи, уповноважена виконувати рішення суду щодо поновлення Юлії Вусенко на займаній посаді».

Також зазначалося «За таких обставин, суд приходить до висновку, що звільнення Ігоря Поліщука з займаної посади, як і виконання рішення суду щодо поновлення Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради є виключно компетенцією Луцької міської ради та повинно вирішуватися на сесії ради у визначеному чинним законодавством України та Регламентом Луцької міської ради порядку». Ці твердження, як зазначає суддя Валентина Пушкарчук, є помилковими та зазначеними внаслідок технічної помилки, оскільки згідно з ст. 257 КАС України рішення, яке належить виконувати негайно, є підставою до його виконання.


Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що виключення цих абзаців з мотиваційної частини рішення не впливає на виконання рішення суду, тому що поновлення на виборній посаді відбувається лише шляхом голосування депутатів міськради.


Поліщук зауважив, що це не впливає на виконання рішення суду, тому що поновлення на виборній посаді приймається лише шляхом голосування депутатів міськради.

Нагадаємо, 6 червня, у своїх коментарях під стінами Луцької міськради Вусенко розповідала, що рішення суду дозволить їй підписати та надіслати лист про призначення виборів міського голови до Верховної Ради. Мовляв, це чи не єдина причина, чому вона поновлюється на посаді. Натомість виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук запевнив: такий лист уже є і знаходиться на розгляді Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ.

Сьогодні нардеп від «Самопомочі» Любомир Зубач у стінах міськради стверджував, буцімто такий лист досі не зареєстрований у відповідному комітеті парламенту. Втім, виявилося, що питання про призначення позачергових виборів Луцького міського голови відповідний комітет розглядатиме вже сьогодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анон Показати IP 7 Червня 2017 15:15
Вона Шикарна!!!!
Петро до Анон Показати IP 17 Червня 2017 18:45
Як і шЛяшко. Заробляє як вміє...
Камінь Показати IP 7 Червня 2017 15:56
Не може бути технічною помилкою суду аж цілих два абзаци які по суті являються мотивувальною частиною у рішенні суду. Отже тут суд очевидно, що перевищив свої повноваження створивши таким чином рішення по замежами судового засідання. Пора розібратися з самим судом.
Анонім до Камінь Показати IP 7 Червня 2017 16:41
А ЩО ВИ ХОЧЕТЕ від тої напьорсточниці ? вона вам завтра іншу постанову накатає, як зверху подзвонять
Вона Показати IP 7 Червня 2017 16:09
Не може навести порядку в сімї то куди тобі у владу
1 Показати IP 8 Червня 2017 00:03
Як вже надоїли ті продажні судді, той вічно голодний континіум, та та с вусенко зі своїм шапіто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus