USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому люстраційні процеси оминають Володимир-Волинську прокуратуру?

9 Квітня 2015 19:00
Володимир-Волинський міжрайонний прокурор, якого громадські активісти звинувачують у переслідування майданівців, що відобразилося у відкритті кримінальних справ проти керівництва Володимир-Волинської районної ради, ще й досі обіймає свою посаду.

На початку квітня у ЗМІ з’явилася інформація, що депутати Волинської обласної ради звертаються до обласних й столичних правоохоронців, аби ті завершили розслідування щодо політичних утисків волинян під час Майдану й притягнули до відповідальності суддів і прокурорів, які перевищували свої повноваження.

Дійсно, минуло більше року після подій Майдану, а правоохоронна система не виявляє бажання самоочищуватися. Особливо яскраво це продемонстровано у Володимирі-Волинському на прикладі місцевої прокуратури. Саме тієї прокуратури, яка серед робочого тижня у лютому 2014 року повісила замок на ворота і раптово вся зникла у невідомому напрямку, коли до неї завітали місцеві майданівці.

Втім, риба псується з голови і добровільно ставати об’єктом громадської люстрації володимир-волинський міжрайонний прокурор Юрій Луцик не забажав. Певно, побоявся незручних питань…

А мешканців міста та й значну частину депутатів Володимир-Волинської районної ради цікавить, чому міжрайонний прокурор заявився 25 січня 2014 року на сесію районної ради, яка готувалася обрати нове керівництво райради.

Вже під час самої сесії в зал несподівано зайшов міжрайонний прокурор Юрій Луцик у супроводі інших правоохоронців, хоча до цього моменту на сесії районної ради він, практично, ніколи не приходив. Прокурор відразу почав погрожувати депутатам районної ради, мовляв, якщо це депутатські збори, то він нічого проти немає, але, якщо це сесія районної ради, то тоді можуть бути порушені кримінальні справи проти присутніх депутатів. Тільки, коли депутати почали висловлювати своє незадоволення своєрідним тиском на них, говорячи, що прокурор не має права заборонити обранцям громади організовувати та проводити сесії, пан Луцик ще раз попередив присутніх про відповідальність і залишив сесійну залу.

Згодом Юрій Луцик в статусі позивача та другою особою на стороні по­зивача, тодішнім головою Володимир-Волинської районної державної адміністрації Валентином Скубою 06.02.2014 р. направили у Волин­ський окружний адміністративний суд позовну заяву №55-418 вих.14 про визнання протиправними дій Володимир-Волинської районної ради та скасування її рішень, при­йнятих з ініціативи Майдану та про­гресивної частини депутатів районної ради. Новообраному керівництву районної ради, які були активними майданівцями, інкримінували захоплення влади. Правда, згодом рішення про задоволення цього позову Волинським окружним ад­міністративним судом скасував Львівський апеляційний адміністра­тивний суд.

- Хочу зазначити, що тодішні події у Володимир-Волинській райраді: зняття колишнього голови районної ради від Партії регіонів та висловлення недовірі голові РДА Валентину Скубі, а також обрання нового голови ради та його заступника, на той час перебували на контролі у горезвісного генерального прокурора режиму Януковича – Пшонки. А на Волині цю справу курував ще один ставленик Януковича – Парака, прямі вказівки якого у Володимир-Волинській прокуратурі виконував Юрій Луцик. Під його керівництвом слідчі прокуратури порушили кримінальну справу за захоплення державної влади проти новообраного голови районної ради та проти мене як його заступника, яка передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі, - розповідає заступник голови райради Павло Карпюк.

Тоді на допит до прокуратури викликали усіх депутатів, які були присутні 25 січня на позачерговій сесії районної ради. Тільки після перемоги Революції гідності цю справу про переслідування активістів та депутатів зупинили.

- З допомогою на той час діючого депутата Верховної Ради Євгена Мельника нам організували зустріч з обласним прокурором Паракою. Ми мали надію, що зможемо пояснити тодішньому прокурору всю легітимність процесу обрання голови та заступника райради, взявши з собою усі протоколи засідання сесії, а також аудіозапис та стенограму. Сподівалися, що він нас вислухає, але наша зустріч тривала біля трьох хвилин разом з привітанням і виходом із кабінету. Прокурор не мав бажання нас вислухати, сказавши, що справа перебуває на контролі генеральної прокуратури, бо на той момент це був єдиний випадок в Україні по зняттю голів від Партії регіонів і обранню нових – майданівських. Прокурор додав, що у дуже короткі терміни прокуратура доведе це розслідування до логічного завершення. Після цього трихвилинного спілкування із обласним прокурором, я мимоволі пригадав таку загальновідому фразу: «Те, що ви ще не відбуваєте покарання – це не ваше досягнення, це наше недопрацювання», - зазначає заступник голови райради.

Після перемоги Революції гідності і зміни влади в Україні, а також генерального прокурора, пан Луцик довго перебував, на так званому, лікарняному, напевно, в такий спосіб уникав свого звільнення за те, що вірно служив режиму Януковича і генпрокурору Пшонці. Виглядає на те, що ця «стратегія» спрацювала і тепер цей прокурор готовий служити новій владі.

Воно й не дивно, адже прокурори за роки незалежності України перетворилися у своєрідну касту недоторканих. Буди в тандемі з ними прагнули як державні органи, так і органи місцевого самоврядування. Бо ж тільки так, в одній упряжці, можна було творити різноманітні корупційні діяння, заводити замовні справи, а простіше кажучи грабувати народ України. А за вірну «службу» отримувати квартири чи земельні ділянки. Має таку квартиру і пан Луцик. Згідно з рішенням виконавчо­го комітету Володимир-Волинської міської ради №213 від 31.05.2007р., Луциком Ю.М. приватизована квар­тира, розміром 99 квадратних метрів, яка складається з двох квартир державного житлового фонду.

І все це нагадує таку абревіатуру як ОЗУ, яку часто вживають правоохоронні органи – організоване злочинне угрупування. І діє це угрупування десятиліттями на усіх рівнях державної влади починаючи з Кабінету Міністрів і закінчуючи провінційною міжрайонною прокуратурою. Край його діяльності може покласти тільки тверда громадянська позиція. Тому й не дивно, що прокурори бояться люстрації більше, ніж бути посланими в АТО. Бо навіть на Донбасі вони, імовірно, знайдуть собі подібних продажних командирів і замість чергування з автоматом на блок-пості будуть попивати пиво в барах та відвідувати тренажерні зали. І статус учасника АТО за ось таку «службу» отримають швидше, ніж ті, хто вижив під «градом» та «ураганом».

У будь-якій роботі, а тим більше такій почесній, як прокурорська, важливими є три речі: чесність, порядність та професіоналізм. Є порядні прокурори, які соромляться того, що їхні колеги стали продажними та безсовісними хабарниками. І ота невелика частка чесних дає надію на очищення прокуратури. Якщо цього не буде зроблено, то народ самзі сміттєвими баками та шинами розпочне процес народної люстрації…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
свояк Показати IP 9 Квітня 2015 19:45
Чого, чого бо завше підтримує і строго маразматіка Петра Даниловича, і його бандитів і " любих друзів" з Володимир- Волинського виконкому і купу всяких володимирських алконаркобаронів. Короче володимирська мафія безсмертна і прокурор то все кришує !!!
питання до свояк Показати IP 9 Квітня 2015 20:14
тут ще не так просто - хто кого підтримує - скоріше сатанюк - тримає прикормленого луцика. Незабувайте що це "петро град".......
Уважний до свояк Показати IP 9 Квітня 2015 22:05
У проклятому Володимирі поки не звільниться крісло мера діючого у самий простий біологічний спосіб, то годі надіятись на найменші зміни. Але надія є , бов місті клумби все більше і більше засаджують квітами - братиками, тими що популярні на цвинтарі...Дорогу новим обличчям!!!
Адвакат до свояк Показати IP 9 Квітня 2015 22:08
Прокурор в Петра на гачку, на квартиру полакомився, а тепер відробляє.Тобто в княжому Петрограді сам ПЕТРО І ПРОКУРОР ! Ха ХА!...
липа Показати IP 9 Квітня 2015 20:27
какие процессы?
Анонім Показати IP 9 Квітня 2015 20:39
А чим ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКА ПРОКУРАТУРА завинила перед хазяєвами цього сайту?
123 Показати IP 9 Квітня 2015 21:16
Прокурор почав розслiдувати земельнi питання i це не подобаэться фермеру Карпюку.
боксер до 123 Показати IP 9 Квітня 2015 22:14
Паша ж не пiде зуби вибивати прокурору- це ж не дедушка з РДА.
коли ? Показати IP 9 Квітня 2015 21:19
Дивно, пройшло більше 2-х годин після опублікування статті, і ні одного комента.
крот Показати IP 9 Квітня 2015 21:22
Старий лис вдало підставив Луцика із квартирою , і чим далі тим мутніші пішли справи. Апогеєм для обох беззаперечно була груба антимайданівська позиція . Старий то вже на спецпенсії , а прокуратор то ще молод .
Бик Показати IP 9 Квітня 2015 22:33
Паша карпо піднімає рейтинг своєї політичної сили. Не надірвись Павлік!!!
Справедливий Показати IP 9 Квітня 2015 22:39
Нехай правоохоронні органи зясують звідки в того нувориша Карпюка готель, завод, 1000 гектарів землі, ставки, нерухомість.
З княжого до Справедливий Показати IP 10 Квітня 2015 10:30
Помилочка, готель у Карпюка давно відібрав Руслан Саган!
Грам Показати IP 9 Квітня 2015 22:51
Мельник- це політичний труп, який втратив повністю довіру виборців Володимира . Жаль що так безславно зник так нічого і не зробивши для своїх земляків. Женю це ж великий гріх займатися дрібним піаром. Воно тобі тре?
Валя до Грам Показати IP 10 Квітня 2015 12:50
Якщо порівняти Євгена Мельника і ротоблуда Ігоря Гузя,то танвіть немає, що порівнювати....
Бик Показати IP 9 Квітня 2015 22:56
А чому Карпюк не у в'язниці за побиття голови РДА Савчука. Мабуть порішав!
Валя до Бик Показати IP 10 Квітня 2015 12:53
Тут питання і до Савчука, чого він не у вязниці за побиття Карпюка і розкрадання майна ВАТ "Родючість", сам у суді казав, що та вся фірма вже на його родину записана. БЮТ через таких як Савчук і Андрійко втратив все, шкода, бо я за них голосувала!
Про взятки Показати IP 10 Квітня 2015 01:01
Карпюк дав взятку обласній прокуратурі щоб не закрили за побиття голови рда але СБУ повинно з цим розібратися надіємося
земляк Показати IP 10 Квітня 2015 08:44
Два розумника , скориставшись політичною ситуацією в країні , при підтримці нардепа від свободи , розвели районних депутатів як котят та стали панами. Один головний пан ,а другий , який їздить на кубіку , отримав статусність панка. І чим це все закінчилось. Пани між собою чомусь стали вороженьками, побили горшки та тримають ножа за спиною один одного. Майже як біблійні Каін і Авель. Панок хоче влади , посади, ще вищий статус і саме головне зайняти тепле місце пана. Люди схаменіться. P.s. Чомусь не один ура патріот з княжого міста не захищає з зброєю в руках нашу землю від агресора. Невже всі хворі та інваліди. Судячи з фізичних кондицій Карпюк п міг би на власному прикладі доказати що він не УХИЛЯНТ . Воєнком АУ-АУ!!!!!!!!!!!!!
знаючий Показати IP 10 Квітня 2015 08:46
карпюка на вила от чесний знайшовся скажи но паша скільки контрабанди завіз через кордон віддай державі награбоване
СПЕЦ Показати IP 10 Квітня 2015 10:06
Сорока Грек Карпюк Коба Онищук купка авантюристів та невдах, а для військового комісара це можливість виконання плану мобілізації на 100 відсотків. Збройні сили чекають вас хлопаки!
attorney Показати IP 10 Квітня 2015 10:15
Прокурор перейшов дорогу Карпу і його мамам в їх земельних махінаціях. Прокурорський позов знаходиться на розгляді в суді. Тому і з"явилась ця брехлива заказуха. Хватить прикриватися піклуванням про нарід. "Вор должен сидеть в тюрме". Прокурору респект і уважуха !
Вася Показати IP 10 Квітня 2015 10:43
Карпюк роками не змінює свою політичну позицію навідміну від пристосуванців у яких зі зникненням Партії регіонів почалася ломка. Регіональне кодло переживає за свого прокурорчика, як собака за сіно.
Космонавт до Вася Показати IP 6 Червня 2015 19:25
Карпюк на скільки мені відомо не ухилився від призиву до відська , а повістку йому відкликав сам воєнком в взвязку з його судимістю за вказану вище бійку тож корпо не піарився , а все такий йшов добровільно до війська , чого і вам бажаю.
Знаючий 777 Показати IP 10 Квітня 2015 11:24
Паша готується до місцевих виборів, бо чого ж мовчав з цього приводу понад рік часу ? Все влаштовувавло ? Ні, це точно піарчик... Однак прокурор с...ка рєдкая, це точно, знаю з особистого й не тільки, досвіду !!!!
сук Показати IP 10 Квітня 2015 11:47
Ваше кримінальну минуле нічим не замаскуєш. Зразу видно що бандюган- злодій-рецедивіст. Залив же прокурор вам смальцю за шию шушера -бандота. А з Карпюка і Онищук ну які вони керівники, з них толку , як з козла молока.
Оніщук Показати IP 10 Квітня 2015 12:53
Альо?????Я теж уникаю мобілізації!!!!
начитаний Показати IP 10 Квітня 2015 13:14
Реально таких сильних організаторів і авторитетних керівників як пан Луцик ще треба пошукати. Про нього чув тільки позитивні відгуки з уст порядних людей. А те що написано в цій статті не відповідає дійсності. Хтось хоче показати бажане за дійсне. На жаль це хвороба нашого суспільства. Як казав класик :"Маємо те,що маємо".
З Воррчина Показати IP 10 Квітня 2015 17:30
тоже мені люстратор ,який з паші керівник, а тим більше народний трибун , неосвічене недолуге мурло, маминький синок, від одного слова ПРОКУРОР в нього піджилки трясуться в піт кидає та починає заікатися. Я вас умоляю він в слові з трьох букв робить 2 помилки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus