USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому луцька влада ігнорує ініціативи подбати про здоров’я школярів

2 Грудня 2015 12:17
Луцькій міській владі запропонували спільну соціальну програму, аби оплатити зарплату всім медпрацівникам у школах й обладнати необхідним кабінети. Ідея проекту – можливість лікарів проводити активну профілактику захворювань серед дітей. Втім, владці проігнорували руку помочі, пояснивши це проблемами з листуванням.

Про це йшлося під час засідання постійної Луцької комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів вчора, 1-го грудня.

Зауважимо, профілактика захворювань вкрай необхідна школярам. На цьому наголошують медики. Зокрема, головний лікар комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська повідомила, що згідно зі статистикою останніх років, у перший клас приходить 75 відсотків здорових дітей, а з 11 класу виходить здорових дітей лише 25 відсотків.

Аби змінити ситуацію на краще, для того, щоб школярі були, першою чергою, здоровими, у школах запропонували нововведення: ввести посаду лікаря, який отримуючи заробітну плату, надаватиме медичну допомогу дітям, а ще обладнати необхідним кабінет. Ініціативу озвучив присутній на лінійці 1-го вересня засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, який пообіцяв надати фінансову підримку.

Того ж місяця й направили лист про співпрацю у Луцьку міську раду, втім, результатів досі нуль.

Чому владці ігнорують ініціативи, які спрямовані на благо школярів, запитали у помічника градоначальника та претендента на посаду заступника Луцького міського голови Богдана Гончарука. Зауважимо, що нова посада для претендента передбачає відповідальність за такі напрямки в обласному центрі: культура, освіта, охорона здоров’я та зв’язки з громадськістю.

«Ми готові до співпраці з усіма. З приводу ініціативи у сфері медицини для школярів, то це дуже хороша ідея. На цю тему я говорив з начальником управління охорони здоров’я, й він підтвердив таку потребу. Тому я вважаю, що це питання позитивне і його потрібно вивчати. З приводу того, що досі проект не реалізовано, то це тому, що у нас були певні непорозуміння під час переписки», – пояснив ситуацію Богдан Гончарук.

До слова, Фонд, попри перепони і небажання влади співпрацювати, продовжує підтримувати луцьких школярів у рамках постійнодіючих програм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 2 Грудня 2015 12:54
Чи потрібен такий заступник міського голови,який буде тільки вивчати.Цим треба скористатись негайно,забути про політичні амбіції і використати можливість мати лікаря в школі.Якби Гончарук за що небудь- відповідав,то б такої дурниці не говорив би.Просто людина буде за наші гроші обіймати посаду,а не заступником.
Анонім до Лучанин Показати IP 2 Грудня 2015 14:36
Чи потрібні такі активисти, які вважають що заступник міського голови має можливість без Києва затвердити нові бюджетні ставки?
Мама школярика Показати IP 2 Грудня 2015 15:01
Люди, ви про що, кого цікавить здоров"я дітей? Чиновників, вчених, чи тих самих викладачів. Підніміть дитячий ранець з шкільними підручниками і побачите скільки він заважить, хоча санітарні норми вимагають зовсім інше. То про можна говорити... Нікому наші діти не потрібні.
Ас до Мама школярика Показати IP 2 Грудня 2015 17:19
Умнічька! Все від виховання залежить.мою дитину оцінює неудачніца вчителька яка далека від реальності вона і вся банда вчителів калічать дітей своіми вимогами.нащо вчити алгебру в 11 класі і де вона девочьці пригодиться? Програму шкільну для дітей зробити не можуть інваліди моральні....
Тарас Чурило Показати IP 2 Грудня 2015 17:34
Вони завжди готові до співпраці, але не працюють. В школах, як і в дитсадочках все тримається на коштах батьків. Будь-які звернення до міських владців завершуються тільки відписками
я Показати IP 2 Грудня 2015 21:38
а був би Товстенюк мером, то і лікарі, і спец. медкабінети уже б у школах повідкривалися
Галина Показати IP 3 Грудня 2015 02:21
Лікарі !! ВЛАДО !! Коли і де буде відкрито ЦЕНТР СКОЛІОЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus