USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому Луцьку вже не загрожує забруднення пластиком*

17 Квітня 2019 15:57
Луцьк став одним із 256 міст країни, де розпочали унікальний екологічний проект. Ініціатива найбільшого українського дискаунтера «АТБ-маркет» полягає у впровадженні у всіх магазинах мережі (зараз їх відкрито вже 1004) цілковито безпечних для довкілля «зелених» пакетів.

Відрізняються від звичайних вони тим, що вироблені з пластику, до складу якого входить запатентований спецкомпонент (d2w). Він виступає каталізатором і надає полімеру здатності за певних умов розпадатися на дрібні фрагменти.

Процес розпаду звичайного одноразового пакета відбувається протягом п’яти-десяти сотень років. Для екопакета з будь-якого луцького супермаркету «АТБ» достатньо певного підвищення температури чи тиску або просто дії сонячних променів. Полімер, з якого виготовляють «зелені» пакети, швидко стане крихким та «самознищиться», до того ж без викиду в повітря небезпечних для усього живого токсичних речовин.
«Впровадження передових технологій і практик, що існують на цей момент у галузі роздрібної торгівлі, є підґрунтям для розвитку торговельної мережі . Провідним напрямком діяльності компанії є впровадження енергоощадних та екологічних рішень під час модернізації роздрібного бізнесу», – говорить генеральний директор корпорації «АТБ» Борис Марков.

Підготовку до реалізації такого потужного проекту, як «Зелений пакет ”АТБ”», проводили ретельно. Перші тестові екопакети з'явилися в деяких магазинах мережі ще наприкінці минулого року. Технологія пройшла випробування та станом на сьогодні вже готова до впровадження на загальноукраїнському рівні, зокрема й у Луцьку.

Вже цього місяця понад три з половиною мільйони постійних клієнтів «АТБ» у 22 областях Україні, у тому числі й на Волині, можуть складати покупки до екологічно безпечних «зелених» пакетів.

Нема щонайменшого сумніву, що екологічний проект компанії став революційною подією у справі збереження екології Волині та нашої країни в цілому.

«АТБ-маркет» роками вдало поєднує чітку стратегію втілення екологічних новацій з динамічними темпами розвитку (за даними ДФС, компанія у 2018 році стала лідером рейтингу найбільших платників податків у галузі роздрібної й оптової торгівлі).

Минулого року корпорація «АТБ» відкрила 80 нових супермаркетів, у тому числі

- 34 у західних регіонах України. Водночас відбулася повна реконструкція сорока одного магазину мережі. Впроваджено сучасну систему підтримання мікроклімату в магазинах. Вона включає в себе рекуперацію тепла, яке збирається від роботи холодильного обладнання та направляється на обігрів й інші потреби. Це надало можливість значно скоротити викиди озоноруйнівних речовин до атмосфери.

Ще п’ять років тому «АТБ» розпочала перехід на енергоощадну сучасну систему LED-освітлення, замінивши у супермаркетах мережі застарілі й екологічно небезпечні галогенні лампи.

Сьогодні компанія власним коштом робить відчутний внесок у збереження довкілля та закликає інших ритейлерів долучатися до таких безпрецедентних екопроектів, як «Зелений пакет “АТБ”».

Ганна Бойко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Руслана Показати IP 17 Квітня 2019 16:15
Це добре, але не всі пакети в АТБ "зелені" , треба щоб повністю перейшли)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus