USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Від продавця до керівника магазину «АТБ»*

21 Грудня 2017 17:30
Ірина Палій, яка наразі очолює один із маркетів «АТБ» у Луцьку, розповідає про те, як вміння та прагнення можуть допомогти зробити кар’єру.

Історії успіху для працівників мережі давно не є новиною, адже ця унікальна корпорація надає кожному працівнику можливість не тільки отримати досвід і безкоштовно навчатися, але й досягти професійних вершин. Яскравим прикладом є доля Ірини Палій, яка пройшла в цій компанії шлях від звичайного продавця до керівника потужного колективу. Сьогодні вона сама навчає молодих фахівців, хоча лише вісім років тому не мала жодного стосунку до галузі торгівлі. Проте разом з «АТБ» можливо все.

У 2009 році ця мешканка Дніпра побачила оголошення у місцевій газеті. Вона не мала досвіду, а згідно з дипломом повинна була стати харчовим технологом. Проте доля обрала для неї інший шлях.

«Все сталося випадково. Просто потрапила на роботу, прочитавши оголошення в газеті», – згадує наша героїня. Її зустрів привітний колектив, в якому було приємно працювати.

Відповідальність і прагнення Ірини Володимирівни добре виконувати свої обов'язки помітило керівництвом, яке підтримало молодого співробітника. «Мені допомагали керуючі, з якими я тоді працювала. Вони про все розповідали, пояснювали, навчали і спрямовували», – розповідає Ірина Володимирівна.

Безумовно, чималу роль зіграли й отримані в учбовому центрі «АТБ» знання. Слід підкреслити, що корпорація дорожить кожним своїм працівником, цінує той внесок, який вони роблять у загальний розвиток компанії. Тому побудувати кар'єру без зв'язків, покладаючись тільки на власні вміння та бажання, може кожен. Більш того, 85% керівників магазинів цієї мережі починали свій професійний шлях рядовими співробітниками: продавцями, касирами, охоронцями тощо. Сьогодні це успішні професіонали, еліта української галузі торгівлі. Стандарти, впроваджені в мережі, стають еталоном для тисяч торговельних підприємств.

Повернімося до історії пані Палій.

Ще на початку своєї кар’єри вона неодноразово отримувала нагороди як кращий співробітник. Через два роки після того, як вона прийшла до «АТБ», її призначили старшим продавцем. В період з 2009 року по теперішній час вона взяла участь у становленні семи різних маркетів мережі. Була не тільки продавцем, а й адміністратором залу, помічником заступника та безпосередньо заступником керуючого магазином.

Минулого року Ірина Володимирівна сама очолила магазин «АТБ». А сьогодні вона передає свій досвід і навчає молодь в нещодавно відкритому маркеті Луцька.

«Деяким співробітникам доводиться непросто, адже наші вимоги відрізняються від того, до чого вони звикли, працюючи в інших магазинах», – зазначає пані Палій.

Однак покупці, яких із кожним днем стає дедалі більше, своєю довірою та гаманцем «голосують» саме за стандарти «АТБ». Тож робота над «вирощуванням» нових кадрів продовжується. «Тут є перспективні кандидати. Ми навчаємо їх для того, щоб вони теж могли очолити магазини. Так що гідна зміна вже підростає», – каже Ірина Володимирівна.

Цікаво, що вона не єдина у своєму прагненні передати досвід. Це загальна практика, прийнята в корпорації. Працівників, які приходять на невисокі посади, але бажають розвиватися і рухатися кар'єрними сходами, навчають в учбових центрах «АТБ», всіляко підтримують і просувають.

«Кожен може повторити мій кар'єрний шлях. Я знаю приклади інших дівчат, які приходили разом зі мною працювати простими продавцями і поступово розвивалися. Якщо є прагнення і бажання, якщо людина хоче кар'єрно зростати і показує себе з гарного боку, компанія її завжди підтримає. У нас навчання безкоштовне. Нічого не потрібно, крім відповідальності і позитивного ставлення до своєї справи. Тут реально оцінюють роботу людей. Взяти мій приклад – у мене в компанії немає жодних знайомих, жодних родинних зв'язків. Я прийшла за об’явою і потихеньку доросла до посади керуючої», – каже Ірина Палій.

Вона своїми словами підтверджує те, що відомо багатьом: корпорація «АТБ», в якій сьогодні працює понад 40 тисяч осіб, – це унікальна можливість не тільки знайти престижне місце роботи, але й зробити успішну кар'єру.

«Дійсно, «АТБ» підтримує молодих співробітників, які хочуть зростати. Я завжди до своєї діяльності ставилася відповідально. Без причини не пропускала роботу, у разі необхідності виходила на заміну, ніколи не відмовлялася допомогти», – додає наша героїня. За її словами, ті вісім років, які вона провела в дружному колективі мережі, дали їй серйозний досвід.

«У нас є стабільність. Ніяких затримок заробітної плати. До того ж оплачують лікарняні листи і відпустки, тобто маємо повний соціальний пакет», – каже Ірина Володимирівна.

Її історія може зацікавити багатьох. Звісно, кожен із співробітників «АТБ» має свій шлях і свою долю, проте їх об'єднує любов до своєї батьківщини, родини, колективу.

Тому саме в цій компанії будуються кар’єри і народжуються нові українські традиції якісного обслуговування та праці.

Анатолій Козак
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Грудня 2017 17:58
Ви не перший раз пишете про АТБ, але що ви з ним **шифруєтесь**? Сьогодні було відкриття магазину на районі ЛПЗ. Ані слова... Тишком-нишком...Щоб ніхто не здогадався...або хтозна чого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus